Címkék

, , , , , , ,

Én már annyi mindent megértettem, annyi mindent elfogadtam. Elmagyarázták, figyeltem, utána jártam, olvastam, megértettem. Vagy nem, de elfogadtam. 

De! De most nem megy!

Mindenféle politikai felhang nélkül mondom, ez nagyon gáz, ez nagyon szörnyű ami itt ebben az országban van! 😦 Ez nem kritika részemről, ez tény!

Aki olvassa a blogot évek óta, az talán emlékszik, hogy többször írtam a ketté szakadt pici országról, a kettősségről, a kettős terhekről, a butábbnál butább rendeletekről, a nyelvhasználatról, stb. 

Talán hallottátok már sokan azt, hogy “balga belga”. Én mindig azt mondtam nem szabad ilyet mondani, ők mások mint mi, de itt ez az ország, müködik, mennek a dolgaik láthatóan, tehát jól csinálják, mi nem látjuk jól, nem állunk jól a dolgaikhoz. 

Hát most izé … kiderült, ha megkapirgáljuk a csillogó felszínt, akkor alatta bizony rendesen rohad. 😦 Iszonyat, hogy mi felé sodorja az országot ez a politikai kettősség. Ez az ország kisebb, mint Magyarország, mégsem bírnak megférni egymás mellett. Élesen ragaszkodnak a dolgaikhoz, nincs olyan, hogy közös álláspont. Nem akarják (pedig tudják!) beszélni egymás nyelvét, nem akarnak kommunikálni. A választott politikusok nem beszélnek egymással, mert az egyik wallon a másik flamand. Az, hogy ez milyen tragédiákhoz is vezethet, hát látjuk. Eddig csak a franciák meg egy kicsit a németek kritizálták a belga rendszer fejetlenségét, a belga rendőrséget. Ma már nyíltan támadják az országot a tutyimutyisságáért és tehetetlenségéért Amerikától kezdve sok európai állam. Politikai elemzők, riporterek, tanácsadók írásait, beszélgetését hallgattuk már napok óta és az okok mindig a tehetetlenséghez, a fejetlenséghez, a felkészületlenséghez vezettek vissza. Nincs kapcsolat a wallon és a flamand rendőrség között, nincs hírcsere, összedolgozás, egymás segítése, stb. Mondom, még csak egy országról beszélek!

Én nem értek ezekhez, és nem is szólnék bele, de ha csak azt nézem, hogy milyen pocsék Belgium közlekedése, akkor igen is szót merek emelni, hiszen nap mint nap benne közlekedek. Persze igen, nevetve mondjuk szinte minden évben, hogy a felmérés szerint megint nyert a világ városai között Brüsszel, miszerint a legnagyobb dugók itt alakulnak ki és egyszerűen nem lehet közlekedni. Elárulok egy titkot! Az olyan kis dolog sem megy, mint a közlekedési lámpák beállítása, hogy menjen a forgalom. Nem, inkább az a cél, hogy megállítsák a forgalmat 2-3 lámpánként. Egy utcában az összes lámpa míg látni lehet egyszerre vált. Nem ám szép sorban! Itt olyan nincs, hogy elkapunk egy jó váltást és kilométereken keresztül tudunk szépen haladni. Dehogy! Nekem fogalmam sincs, hogy mit gondolnak itt a közlekedésről? Nem, nem azt a rendőrt bántom, aki ott áll az autó mellett, hanem akik ezeket a fejetlenségeket kitalálják! De különben rendőrt is alig látni az utakon. Nem azért, mintha vágynék rá látni őket, de egyszerűen nincs ellenőrzés. A szabályokat hozzák, rakják ki a kamerákat, de minek? Az emberek megtanulják hol vannak, azon kívül meg száguldoznak mint a versenypályán. Na ez a rendőrség alapja amit látunk nap mint nap. Akkor milyen lehet feljebb? Milyenek a nyomozók, stb. És ők vajon mennyien vannak? Mert lehet, hogy jók, csak éppen nem tudnak osztódni. 

Állitólag Belgiumnak volt egy nagyon jó csendőrsége, kiváló munkát végeztek, majd  ezt megszüntették és maradt a rendőrség, az meg ilyen … semmi … árnyék, amit néha látsz ha nagyon erőlteted a szemed. És ezek vigyáznak ránk! Ezek vigyáznak a családomra jövő héten amikor mennek majd dolgozni!!! :O 

Ma megint akció volt Brüsszelben, volt robbantgatás, volt lövöldözés az egyik kerületben, megint elkaptak valakit (akit remélhetőleg nem engednek ki megint, hogy holnap, jövő héten ő robbantgasson mint a mostaniak 😦 ). 

Állítólag a magyar tv egyenesbe közvetítette, a belga tv-t Gyuszi végignézte az ezernyi adót, mindegyiken a parlamentből közvetítették a rendkívüli ülést, hogy vizsgálják meg az utóbbi napok eseményeit, hogy mi vezetett ide. Tessék? Most? Ne már? Erről beszélgetnek? És nézem a nyegle, félig az ülésén lecsúszott embereket, ahogy hallgatják egymást és talán nem is az jár az eszébe, hogy mit mond a másik, hanem az, hogy miért ő mondja flamand vagy wallon létére. Mert ez a lényeg ugye? Közben a nagy taktikázás közben emberek életével játszanak, az nem baj persze. Csak tépik a szájukat és nem fog történni semmi. Mondták is, igen, összeültek, de nem kell senkinek aggódni, nem fog történni semmi. 😦 

Hát ez van most, morgok, haragszom, dühös vagyok és türelmetlen. Isten kegyelme megnyugtat majd, lesz dolga szegénynek, de leginkább azt szeretném, ha ezeket az embereket áldaná meg, nyitná ki a szemüket és a szívüket, hogy lássanak tisztán és csináljanak már valamit!!! Hogy ne az önös érdekeiket nézzék, hanem végre az embereket.

És igen, itt vagyunk Európa szívében, Európa fővárosában és ilyen bagatell dolgokon kell gondolkodni, hogy jaj most akkor mi legyen, mit csináljunk? De egyezzünk már meg először, hogy mégis kinek legyen igaza.  Meg hasonló sületlenségen. ELÉG!!!!!!!

 

  • Ki tudhatja a te haragodnak erejét, és a te félelmetességed szerint való bosszúállásodat?

  • Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.

  • Térj vissza Uram! meddig késel? és könyörülj a te szolgáidon.

  • Jó reggel elégíts meg minket a te kegyelmeddel, hogy örvendezzünk és vígadjunk minden mi időnkben.

  • Vidámíts meg minket a mi nyomorúságunk napjaihoz képest, az esztendőkhöz képest, a melyekben gonoszt láttunk.

  • Láttassék meg a te műved a te szolgáidon, és a te dicsőséged azoknak fiain.

  • És legyen az Úrnak, a mi Istenünknek jó kedve mi rajtunk, és a mi kezünknek munkáját tedd állandóvá nékünk, és a mi kezünknek munkáját tedd állandóvá!
    90. Zsoltár