Címkék

, , , , , , , , , ,

Ma reggel beköltözött megint a félelem a gyomromba! Meg sok-sok ember életébe.

Nyugodt reggelünk volt, Gyuszi itthon szabin, mára nem volt semmi tervezve neki csak a pihenés. Én a heti nagymosást indítottam el. Dávid reggel elment az első vizsgájára, érte izgultam. Tudtam a lányok elmentek dolgozni, mint minden reggel.

Csöng Gyuszi telefonja! Axel hívja, látom nagyon komoly, majd megy a tv-hez, rám néz aggódva. Zaventem-ben robbantottak! 

Rohanok a gépemhez, hogy bekapcsoljam, olvassam hol mi a baj. Közben már ontja a tv az új híreket, két bomba a reptéren, egy a metróban, egy Eu-s intézmény közelében.

Metro? Reggel? Édes Istenem, hány óra? Katinkaaaaa!!! Azonnal hívom, de semmi, süket a telefon. Még egyszer, de semmi!!! Akkor már zokogtam és kiabáltam Gyuszinak, hogy azonnal menjünk, valamit csinálni kell. Közben kiderült, hogy a Schumann közelében robbantottak. Katinka a Schumann-on dolgozik, minden reggel metroval megy az aranyos. Azt hittem megőrülök. 

Esztikémet sikerült elérnem végre, nyugtatgatott, hogy Katinka jól van, már gyalog megy felé, közben csöngött a telefonom. Rettenetes volt a vonal, de hallottam a hangját, él!!! ❤ Megy Esztihez!

Na ez így nem fog menni, hogy nem tudok róluk semmit, az internet nem megy csak a facebook, gondolom nem véletlenül! Nem lehet telefonálni, nincsenek vonalak, más oldal nem jön be, nem lehet sms-t küldeni, valamikor jóval később szól a telefonom, hogy megkapta Dávid. Dávid aki Leuvenben van, elvileg nincs rossz helyen.

Marad a facebook chat, ott tudunk kommunikálni egyedül. Elindultak a lányok gyalog, ne menjünk értük, mert nem jutunk be hozzájuk. 

Gyuszinak én mondtam, hogy elmegyek eléjük, nem tudok itt várni a lakásban. Majdnem fél útig elérek kocsival a városka széléig ahol lakunk, onnan meg már haza tudunk jönni egérutakon is ha dugó lenne. Később mindketten elindultunk. Nem volt dugó, de rendkívül türelmetlenek és idegesek voltak az emberek. Gyuszi egyszerűen csak lassított, hogy beálljon egy parkolóba és rádudáltak. Szerintem sokaknak pattanásig feszültek az idegei! Elmondhatatlan érzés volt átölelni az én drága lánykáimat! Meg vannak, itt tartom őket a karjaimban, végre! ❤ 

Katinka elmesélte mi történt vele. Annyi történt, hogy elment az orra előtt a metro. Igen, pont az, ami később felrobbant. A következőben érezték, hogy valami történt valahol. A metro vezetője elkezdett kiabálni, hogy azonnal hagyják el a metrot és rohanjanak ki az állomásról. Odafenn már nem engedtek senkit vissza, ott álltak az emberek. Egy hölgy a szemben lévő ház ablakából kiabált le a sok embernek, hogy mi történt a Maalbeek megállónál, robbanás volt és le ne menjen senki az alagútba.

4 Móz. 6.22-27
Áldjon meg tégedet az Úr, és őrizzen meg tégedet. Világosítsa meg az Úr az ő orczáját te rajtad, és könyörüljön te rajtad. Fordítsa az Úr az ő orczáját te reád, és adjon békességet néked. Így tegyék az én nevemet Izráel fiaira, hogy én megáldjam őket.

Azóta kiderült: A repülőtéren két bomba robbant, az egyik az amerikai utasok hívásakor az amerikai bejelentkezésnél a másik a nem tudom. 11-en meghaltak, 21 a sérültek száma. A másik két bomba robbanásánál 15-en haltak meg és több száz a sebesültek száma. Gondolom tömve volt a metro, mint minden reggel munkába induláskor. Állítólag a repülőtéren találtak még egy fel nem robbant bombát.

Lezárták Brüsszelben a teljes tömegközlekedést a felszínit is és a föld alattit is. Lezárták a repülőteret, a Charleroi-i repülőteret megnyitották, ott lesz valamilyen forgalom, de én nem bíznék benne, hogy gyorsan fognak menni a dolgok. A távolsági buszok nem mennek be Brüsszelbe, csak a területhatárig közlekednek. 

A tv-ben folyamatos a tájékoztatás, mutatják a videokat, kérdeznek embereket, nyilatkozott a kormány is. 

Hogy mi lesz? Nem tudom, de szerintem senki nem tudja. 😦 😥 😦 😥 😦 😥