Címkék

, , , , , ,

A kormány 3 napos nemzeti gyászt hirdetett mától Belgiumban. 😥 Ma 12 órakor főhajtás lesz az áldozatok előtt, aki teheti, módjában áll gondoljon az áldozatokra és családtagjaikra. 😥

10628159_1590867531238161_4837951689798443423_n

Nincsenek pontos adatok, de több mint 30-an estek áldozatul a tegnapi terrornak, sajnos ez a szám nőhet, mivel sokaknak kritikus az állapota, a sebesültek száma pedig meghaladja a 200 főt. Aki teheti mondjon egy imát ezekért az emberekért, adjon nekik erőt a testi-lelki gyógyuláshoz. 

Hogy mi történik az országban? Természetesen az emberek félnek. Aki azt mondja, az vagy nem jár közöttük, vagy nem ismeri a belgákat. Sokan talán még fel sem fogták, el sem hiszik, hogy ez itt, a kis országukban, testközelben megtörténhetett. Fel fognak ocsudni, akkor nem tudom mi lesz. Lázongás, hőzöngés, beletörődés?

Novemberben a párizsi események után több napra szinte lezárták Brüsszelt. Nem történt semmi, így utólag nem értettek egyet az emberek ezzel a döntéssel. Most nem ezt az utat választották! Megpróbálják a normális mederbe terelni az emberek életét. Ha lassan is, de elindítják a tömegközlekedést az egész városban. Természetesen nem minden vonalon és nem állnak meg mindenhol a metrok-villamosok-buszok, de mennek. A munkahelyek már nem fogadták ilyen lelkesedéssel a mai ujraindulást, több helyen ahol lehetőség van rá a héten nem kell bemenni, hanem otthonról dolgoznak a munkatársak. Hála Istennek a VUB is zárva, Esztikém itthonról dolgozik, Katinkámnak a főnöke hozta ki a gépét még tegnap, hogy tudjon dolgozni. Gyuszi szabin van a héten, de kapták az sms-t, hogy ma aki teheti itthonról dolgozzon, holnap meg már hivatalosan is szünet van az EU-ban.

Hát itt tartunk ma, egy nappal a robbantások után.