Címkék

, , , , , , ,

Az Európai Iskolában hivatalosan már tegnap elkezdődött a tanév, de az első nap az új diákoké. Ilyenkor lehetőségük van bejárni kísérettel az iskolát, a leendő tanárok fogadják őket az osztálytermükben, lehet kérdezni diáknak, szülőnek. 

Az igazi tanévkezdés mindig kedden van. Ilyenkor már komoly dolgok vannak, igaz fél nap, meg szerda eleve fél nap, csütörtöktől meg már minden úgy megy, mintha soha nem is lett volna nyári szünet.

Tegnap Dávidom is bent járt az iskolában, mert jött pár napja a levél, hogy megkapta a buszos állást amire jelentkezett még tavasszal. Ez azt jelenti, hogy 6. osztálytól lehet jelentkezni az iskolabuszokra lányoknak-fiuknak, hogy rendet tartsanak a saját járatukon. Ha van lehetőség, akkor hárman is vannak egy-egy buszon, hogy biztosra ott legyen legalább egy minden alkalommal. Jó, meg volt a fejtágítás, elmondták, leírták, kitöltötték, aláírták, kész.

Ma megyünk a buszhoz, semmi. Kb. 10 perccel később lassít egy kocsi, kiszáll egy dán kiskölyök, ő előbb szokott felszállni, de akkor ha már elhozta idáig az apukája, akkor a fiukkal vár tovább. Várunk. Várunk. Még mindig várunk! És várunk! Busz sehol. Nézzük az órát, na ez így nem lesz jó, mert az első nap első két órájában mond el minden hasznos információt az osztályfőnök, aztán meg ha a gyerek nem tud később valamit, akkor leszedik a fejét, hogy pedig ezt már elmondták még az elején. Majd fél órás késés után mondtam, hogy hazamegyek az autóért, végül bevittem őket kocsival. 

Az utak? Hát mint a méhkas, komolyan. Pár napja még autót is alig lehetett látni, most meg?! Dugó mindenhol. Akik itt élnek, azok nem lepődnek meg, hogy ilyenkor zárnak le, újítanak fel utakat, vagy a beigérttel nem végeztek időben. Kész káosz volt. Akármerre mentem, mindenhol dugó volt. A vége az lett, hogy kitettem a három gyereket az iskolától kb. 1 km-re mondtam menjetek, mert hamarabb oda értek, mint ha én viszlek odáig benneteket. 

De hol volt a buszunk? Több lehetőség is van. Új sofőr, nem tudja az utat, eltévedt, lerobbant. Ja a gyerekek felhívták a többieket is, mert már azt gondoltuk, hogy esetleg lekéstük az indulást (persze mi tudtuk, hogy nem!), de mindenhol ott álltak a gyerekek a buszra várva. Na most ugye csak az a gond, hogy talán előfordulhatott olyan is, akit nem tudtak bevinni kocsival. Na, annak szép évkezdés ez!

Remélem később a fiuknak nem lett gondjuk a 10 perces késésből és az indítás ellenére azért jó napjuk lesz! 

Napi morgás meg volt, morrr!