Címkék

, , , , , , , , ,

Tegnap voltunk kórházban, rákérdeztünk Katinka vérvételének az eredményére. Múlt hét hétfőn vettek tőle vért, attól függött, hogy kiderüljön mi volt itt kérem szépen, mert hogy ezt a fertőzést ki tudják mutatni vérből.

Ja és azt a fordulatot meg sem említettem a blogban,  hogy csütörtök estére Dávidnak 39 fokos láza lett, fájt a nyaka, a feje, rendkívül rosszul volt. Sajnos már előtte két nappal is panaszkodott, hogy fáj a feje, de annyi minden volt a suli kezdés miatt, sokat kellett rohangálnia az órarendje átszervezése miatt is, jól fel is mérgesítette magát párszor, és ennek tudtuk be a fejfájást, meg hát máskor is sokszor fájt a feje. Csütörtökön is hazajött, mondta, hogy fáj a feje, rosszul van, lefekszik. Később mentem be hozzá megnézni, mondta, hogy nem jól van még mindig, sőt, fáj a nyaka, a füle, az  állkapcsa. Megsimítottam a homlokát, nagyon lázas volt! 

Na, egyből beugrott, ha ezek a tünetek megegyeznek, akkor számomra már biztos volt, hogy Katinka mumpszos volt és Dávid elkapta tőle. De ezt sajnos nem tudták még igazolni, mert nem jött se telefon, se e-mail a kórházból.

Dávid szerencsére a hétvégén meggyógyult, és nem lett semmi mellékhatása  a betegségnek, mert ha valaki esetleg nem tudja, annak elmondom, hogy a mumpsz a felnőtt férfiakra elég veszélyes, és hát Dávid testileg már inkább hasonlít férfihoz mint gyerekhez.

Tehát tegnap mentünk a kórházba Barnussal az éves kivizsgálásra, és azzal fogadott a doktornő minket, hogy beigazolódott, Katinka átesett a mumpsz fertőzésen. Azt nem tudják megmondani, hogy mikor, de valamikor mumpszos volt. Mivel egyik gyerek sem esett át ezen a betegségen, ezért kizárásos alapon ez most volt. És igen, akkor Dávid is.

Megkérdeztem azt is, hogy ez hogy lehetséges, hiszen megkapták a gyerekek a szükséges védőoltásokat, sőt még többet is, amit lehetett az ő korukban, azt megvettünk nekik. Erre kőkemény vállrándítás volt a válasz. Honnan kapták el? Bárhonnan.

Ezt csak azért mondom el, hogy tudja aki olvassa, mégsem vagyunk védve ezektől a betegségektől. Megerősödtek, átalakultak? Ki tudja? Úgy néz ki, hogy túl vagyunk rajta, se Barnus se Eszti  sem mi nem lettünk betegek!