Címkék

, , , , , , , , , , ,

Az elmúlt két év totálisan bebizonyította, hogy érdemes a melegházzal foglalkoznunk. Mikor tavaly a kora tavaszi napsütésben fázva raktuk össze a kis  lapokból, keretekből, akkor csak reménykedtünk abban, hogy jó lesz, megéri. Mára ezt már tudjuk. 

Tavasszal kicsi átalakítással, inkább tökéletesítéssel, de újra életre keltettük. Bekerültek az eper bokrok is. Odakint kb. ugy jártak évek óta mint a szőlő, itt azt is melegházakban termesztik, mert különben nem érik be. Idén már sokkal szebb és több termés volt a pár bokron, mint bármikor máskor amikor még kint voltak. És a csiga sem ette meg. 

ubi4

Sok minden kiderült a két nyár alatt. Ami jó, hogy gyönyörű termést ad a zöldpetrezselyem amit megszáritok és üvegekben várják a felhasználást. Nagyon szép a saláta uborka és a kígyó uborka.

ubi3

Óriási és sok termésünk volt, még a szomszédoknak is tudtunk adni ajándékba, sőt a ház elé kirakva elajándékozhattuk a maradékot.

ubi5

A kitartó forróság, a tűző nap megtette a hatását sajnos. Bár sok paradicsomunk volt, de nagyon sok a komposztban kötött ki, megpuhult, megrepedt, megromlott. Azért került bőven igy is az asztalra, mit mondjak bármelyik gyönyörű bolti paradicsom csak tiszteleghetett volna a mi kis apró paradicsomainknak olyan finomak voltak. Nemhiába, Édesapa mindig mondta, kell a napsütés, hogy finom legyen gyümölcs, zöldség.

Ami viszont nem fog menni az a paprika. Tavaly próbálkoztam itteni palántával. Hááát, ugy ahogy volt termés. Idén egy drága jó barátom hozott nekem otthonról gyönyörű, erős paprika palántákat. Sajnos ezek sem hoztak szebb termést mint a tavalyiak. Valahogy a paprika nem szereti ezt a talajt, éghajlatot. Pedig ahogy a többi növényt, a paprikák is kaptak trágyázást, öntözést rendesen. 

Tegnap Gyuszi felhozta az utolsó terméseket. Még van pár paprikácska a hűtőben, egy kis lecsónak elég lesz. Az uborkák meg elegek lesznek egy utolsó tzatzikihez amit a saját termésből készíthetek el. A pár szem paradicsomnak híre-hamva sincs már, olyan finom édesek, eltűntek időközben. 

ubi2 

Tavasszal folyt. köv. már most várjuk … 🍓🍅🍆🌶