Címkék

, , , , , , , , , , ,

Kora tavasszal nézegettem az üvegházakat a neten. Szomorúan láttam, hogy ez most nekünk nem fog összejönni, számunkra horribilis összegbe kerül egy normális üvegház. Aztán addig addig kerestem, kutattam, míg nem találtam egy üvegház formájú, polikarbonátból készült melegházat. Fém tartókkal, merevítőkkel, valami 200 euro körül volt ha jól emlékszem. Úgy gondolkodtunk, hogy ezt megvesszük, pár évig remélhetőleg kitart és akkor már talán tudunk beruházni egy komolyabbra. Kipróbálni viszont, hogy érdemes-e vele foglalkozni ott ahol van hely a kertben, ahová szántuk, pont jó lesz.  Dokumentáltuk a fiuk munkáját tavasszal, elolvashatjátok itt

Sok örömünk volt benne egész nyáron. Mindig volt itthon friss zöldpetrezselyem, saláta, paradicsom, uborka, kígyóuborka és paprika. Kell ennél több? Szerettünk pepecselni, kotorászni a földben, kötögetni, vezetgetni az indákat. Az első virágokat ujjongás kísérte, mert mikor pár éve ültettünk akkor csak ledobálta a virágokat. De ez most itt reménykeltő volt nagyon. Kígyóuborka  palántát viccből vettem, egyetlen tövet, a többi salátának való uborka volt. Mondtam is neki, hogy bocsi a viccelődésért, de ő válaszul csodaszép uborkákat növesztett és nagyon finomak voltak. 

Pár hét múlva érkeztek a boltba a paradicsom és paprikapalánták. Mivel ez egy pici melegház csak pár tövet tudtam venni. Egyik oldalra ment a paradicsom, másik oldalra a paprika. Sajnos idén a paradicsom nem volt finom, ízletes mint előző években. Paprikából viszont termett szépen, többször tudtam saját termésből lecsót készíteni. 

De mindennek egyszer vége lesz, igy lett ez a nyárral és a növényekkel is. Most elérkezett az idő, kiszedtünk minden tövet, leszedtük az utolsó terméseket. Utoljára még mosolyt csalt arcunkra a tálnyi paprika és fricskát dobott a kígyó uborka.

melegház ősszel 

Ha nem viszi el a hétvégére beharangozott 130 km/h-s szél, nem sérül meg télen, akkor a társaitokkal jövő tavasszal ugyan itt! Az idei meglepetéseket, mosolyokat, ízeket köszönjük🍅🥬🥒🌶