Címkék

, , , , , , , , , ,

Ahogy írtam múlt héten, Charlie-ra nagyon oda kell figyelni, hogy mit eszik a romló laborja miatt. Keresni- kutatni kezdtem. Olyat kellett találnom, ami nem terheli meg a veséjét, mert bár még jók az értékei, de az elfogadható maximum tartományban van. Meg hát senior lett a lelkem ő is. A goldis csoportban többen elkezdtek főzőcskézni a kutyusoknak, többeknél bevált. Én is kipróbáltam, a kutyikák nagyon boldogan nyalták tisztára a tányérjukat. 

Annakidején azért kezdtünk jó minőségű tápot adni a kutyáknak, mert úgy gondoltuk abban minden benne van amire szükségük van a mindennapi életben. És tényleg, egészségesek voltak, a szőrük gyönyörű, puha, nem híztak el, kevés volt a végtermék. Viszont mostanában több helyen olvastam, magyar és külföldi oldalakon is, hogy vizsgálják miért van ennyi rákos kutya, többen arra a következtetésre jutottak, hogy a genetikán túl a tápoknak is szerepe lehet ebben. Talán a készítési mód? Vagy amik benne vannak? Vagy ki tudja?

Most itt volt az idő lecseréltük az eddig szuper jól bevált tápunkat Senior Brit Care-re.Brit Care Senior Lamb & Rice : Croquettes pour chien - Wanimo Igy a goldik tápként reggelire ezt kapják, természetesen fél adagot. A kis terrierek is újat kaptak, ők az N&D kutyatápot ropogtatják.   

Bárány és áfonya felnőtt közepes és maxi

Nálunk a tápváltás egy hosszú folyamat, pontosan 4 hétig tart, napról napra növelve a tápban az újat, a régit pedig csökkentve. Gyorsabban sosem ment, Charlie gyomra nem bírta, mindig hasmenés volt a vége, igy viszont sosem történt semmi baj. 

Megvolt a tápváltás, a kutyák örömmel fogyasztják reggelente, ez igy jó lesz. Vacsira meg akkor főzzünk. Nem gond, szívesen megcsinálom. De nincsenek benne azok az a vitaminok, nyomelemek, mindenfélék, amiket eddig a tápokból kaptak meg. Utána érdeklődtem természetesen a magyar csoportban, többen nagyon kedvesen le is írták miket adnak a főtt ételhez. No a beszerzéssel már gondban voltam egyik-másiknál. 

Másoknál is érdeklődtem, van nekem egy nagyon kedves tanácsadóm egy  gyönyörű tibetke gazdija. Ő ajánlotta a terierek tápját is és ő említette azt is, hogy Magyarországon lehet rendelni kész főtt ételt a kutyának, onnan is szoktak rendelni. Gondoltam utána nézek, itt is kell lennie valami hasonlónak! És igen!

Nem régen, alig három éve alapították a céget fiatalok, és kb. pont olyan gondjaik voltak, mint most nekünk. Állatorvosokkal, táplálkozási tanácsadókkal karöltve létrehozták ezt a Dog chef -et.

5e1a3854a7d3a25756306d54_LOGO_DOGCHEF_1-p-500

Az egész ország területére szállítanak hűtőautókkal, kimért csomagokban. Ki kellett tölteni a kutyusokról egy-egy kérdőívet, és pár perc múlva már tudtuk is, hogy mennyibe kerülne. Elenyésző euroval fizetünk többet mintha tápot vennénk a kutyusoknak. Igy belevágtunk, rendeltünk egy 2 hetes próbacsomagot. Mivel csak vacsira kapják igy fél adag elég volt nekik. A hűtőben tárolható 3-4 napig, de utána le kell fagyasztani.

Hamar belejöttünk mikor kell áttenni a másik hűtőbe, hogy kiolvadjon, hogy is vannak ezek a csomagocskák, stb. Nem kell semmi különöset tenni. Délután 6 körül az adagjukat beleteszem forró vízbe, este meg csak csomagolunk. Meg is mutatom nektek miről is van szó. 

Tegnap hozták, akkor megmértem minden csomagocskát, összeraktam a napi adagokat a súlyuk alapján, ez itt két heti adag a négy kutyának. A fagyasztóban kiürítettem egy polcot. Beraktam sorban, megmutattam Gyuszinak, de mondtam nem robbanthatja szét, mindent a szemnek, semmit a kéznek. 😁

kutyakaja1

Minden csomagocskára rá van írva, hogy milyen húsból készült. 

kutyakaja2

Minden kutyának külön papírja van, amire rá van írva a napi adag aminek a felét kapják ők.

kutyakaja3

A hátoldalán pedig, hogy miből készült, miket tartalmaz. 

kutyakaja4

Ez itt a két kicsié. 

kutyakaja5

A rendeléskor bekellett írni az életkorukat, mozgásigényüket, testalkatukat, van-e valamilyen egészségügyi problémájuk. Az első csomagban ezek a kiegészítők voltak külön a goldiknak, külön a két kicsinek, plusz az omega mix olaj ami nagyon sok hasznos dolgot tartalmaz. A személyre szóló papíron az is fel van tüntetve, hogy kinek milyen adagot kell adni. És még arra is figyeltek, most a rendeléskor a nagyoknak jött a következő doboz, hiszen el fog fogyni és a következő olaj, azt mind a négyen kapják.

kutyakaja6

Hetente jelentkeznek, kérdeznek a Dog Chef-től e-mail-ben. Van, hogy az orvos érdeklődik minden rendben van-e, elfogadják-e a kutyusok a kaját. Van-e kedvenc? Van-e bármilyen kérdés? Szeretnénk-e, hogy felvegyék az állatorvosunkkal a kapcsolatot (az ő nevét is be kellett írni a regisztrációkor)? Mindig elmondják bármi gond, kérdés felmerül akkor azonnal keressük meg őket. Nemrég kaptunk egy levelet, hogy örökítsük meg ahogy a kutyák vacsiznak. Jól látható, sőt hallható, immár 3. hete az örömük, boldogságuk.

Azóta mindig csillogó fényesre van nyalva minden tányér. Boldogok, elégedettek. Szép a szőrük továbbra is, ez hamar kiderülne, mert más lenne a tapintása, ha valamire szüksége lenne a szervezetüknek. A kutyáknál a 💩 nagyon sok mindent elárul. Az állaga, a mennyisége. Sosem felejtem el, hogy kb. 8-10 éve amikor még valami noname kaját kaptak akkor Sam-nek egy szatyornyi volt egy-egy kupac az udvaron. Most meg még talán kevesebb mint a jó minőségű tápokkal volt. Ez azt jelenti, hogy feldolgozza a szervezetük a bevitt ételt. Hurrá! 😅

A tányérokat is lefogjuk cserélni a napokban, mert egyre több helyről hallom, hogy a fém allergia milyen alattomosan csinálja a bajt a kutyáknál is. 😥

Beirom ide a végére azt amiről a kedves ismerősöm beszélt, hogy ők onnan rendelnek kaját Magyarországon, ez a PetChef