Címkék

, , , , , ,

Állítólag volt egy indián hiedelem, hogy ha valakiről képet készítenek, akkor a rajz rabul ejti az illető lelkét. Nem is engedték, hogy lerajzolják vagy lefessék őket. Nem tudom, hogy igaz-e ez a szóbeszéd, de az biztos vagyok benne, hogy van alapja.

Kedvesem összebeszélt a többiekkel a goldis Facebook oldalon, hogy küldjenek egymásnak és egymás kutyijainak ajándékot. Amikor a postán sorban álltam az öt csomaggal, nem gondoltam, hogy mi készül nekünk!

Így utólag elmondhatom, az sem tűnt fel, amikor Kedvesem Jack-et hajkurászta, hogy minél jobb képet csinálhasson róla. Elvégre nálunk hozzátartozik a mindennapokhoz, hogy “jaj de cuki, fényképezd le gyorsan!”.

Gyanútlan voltam egészen addig, amíg meg nem érkezett egy csomag. Kedvesem izgatottan közölte, hogy igen, itt van, megjött, biztosan nagyon fogok neki örülni. Azt is alig bírta kivárni, hogy megmossam a kezemet a csomagbontás előtt.

Kicsit megilletődtem, amikor közölte, hogy levideóz, és megy a csoportba a felvétel. Ez már igazán kíváncsivá tett!

Nem sejtettem, hogy mi van benne, amíg a kartonlapok közül ki nem húztam a képeket. Elmondhatom, hogy megérte az izgalom!

Bevallom, először azt hittem, hogy Photoshoppal készültek fényképről. Akkor esett le az állam, amikor közelebbről megnéztem, és rájöttem, hogy kézzel készült, eredeti rajzok.

Fantasztikusak!

Ha nem is ejtették rabul a “gyerekek” lelkét, annyira élethűen elkapták egy-egy jellemvonásukat, hogy teljesen meghatódtunk Kedvesemmel. Különösen, amikor megláttuk Tasso képét.

Tasso

Én emberszelídítőnek hívom, aki évekig ült a lábam mellett, hűségesen “szelídítve” engem, amíg a “nekem nem kell kutyá”-tól eljutottam a “majd én megetetem és megsétáltatom”-on keresztül a “nekem is kell egy kutyus”-ig. Az örökké játékos “nagy öreg”.

Tasso

Charlie

Az örökmozgó, aki imádja a friszbit és a labdát, és aki nem tudja a nyelvét a szájában tartani. Aki ugrálva közlekedik a lépcsőn, mint egy hegyi kecske. Akinek Tasso szépen lassan átadta a falka vezetését, mielőtt elment. Aki imád tanulni, és úgy tud nézni, hogy minden pillanatban azt várom, mikor szólal meg.

Charlie

Sam

Igazi családi kedvenc, akinek a mosolya mindenkit levesz a lábáról, és muszáj megsimogatni az oroszlán-sörényét. A legkedvesebb kutya, akit valaha ismertem.

Sam

Jack

Ő az, aki megmutatta, hogy nem csak a nagyobb termetűek számítanak kutyának, hanem az apró szőrmókok is be tudják lopni magukat az ember szívébe. Aki szeret félrevonulni az ágy alá, és aki nem tud lejönni a lépcsőn, hanem a hónom alatt kell lehoznom. És aki nem tud betelni a simogatással.

Jack

Bruno

Az Igazgató Úr, aki rögtön rendelkezik, ha valami nem úgy megy, ahogy kellene. Akit meg kellett morognom, hogy megértessem vele: nem veheti át a falka vezetését Charlie-tól. Aki a gondolatnál is sebesebb. Ha együtt indulunk el a lépcsőn lefelé, mire én leérek, ő már kint körbefutotta az udvart, és épp visszafelé tart. Aki kenyérre ken a cukiságával.

Bruno

Köszönjük szépen Deák Mónikának, hogy megajándékozott bennünket a szőrmók családtagok lelkének egy pillanatképével!