Címkék

, , ,

Ma nagy tömegek gyűlnének Brüsszelbe! Sokan beöltözve korabeli ruhákba, húzva-tolva magukkal a  korabeli fegyvereket, a királyi család előtt tisztelegve. A fővárosi rezidencia előtt nagy pavilon lenne felállítva ahová a királyi család tagjai és az előkelőségek, az ország vezetői is meghívást kapnának. 

Szemben a királyi parkban óriási sátrak lennének felállítva, ahol mindenki kedvére ehetne-ihatna, szólna a zene.

Este pedig persze igen, a tűzijáték.

Linas Linkevicius on Twitter: "To our Belgian friends and allies ...

No mindebből ma semmi nem lesz. A királyi család kinn lesz a palota előtt délután, a repülők a nemzeti színű füsttel fognak elszállni a palota fölött. Lesz királyi beszéd, pár a 2. világháborúban résztvevő történelmi jármú fel fog vonulni, megy majd még valami helikopter is a belga nemzeti zászlóval. Az ünnepséget a koronaválságban küzdők előtti tisztelgéssel zárják le. 

Ezzel egy időben belga zenészek fognak koncerteket adni mindenfelé, szigorúan közönség nélkül! 

Kiemelik, kérik, hogy az emberek ne menjenek sehová, mert nem lesznek rendezvények, nem lesz felvonulás, nem lesznek nyilvános koncertek és a királyi család tisztelgése előtt sem lehetnek jelen nézők. 

Nem lesz tűzijáték sem este!

Az egész megemlékezést az országos tévék közvetítik az érdeklődők felé. 

1831. július 21 óta ünneplik a belgák ezt a napot, mikor előző évben kivívták függetlenségük Hollandiától és önálló államként működnek politikailag és kulturálisan is. Ünnepelnek, megemlékeznek most is, másképp. 

Boldog nemzeti ünnepet Belgium! ❤
Bonne fete nationale Belge! ❤
Gelukkige Nationale feestdag van België ❤