Címkék

, , , , , , , , , ,

Keressük azokat az üzleteket, szolgáltatásokat, akik kiszállítanak házhoz. Mi megrendeljük online, kifizetjük, ők pedig leteszik az ajtónk elé.

Mig Dávid itthon volt sokszor elfogyott a kenyerük és a miénk, a gluténmentes is erősen fogyóban volt. Én az Aalst-i Delhaize-be be nem teszem a lában még jó ideig, a kicsiben ami itt van nem messze tőlünk meg nincsen. Az Albert Heijn-es meg szóját tartalmaz, arra meg én vagyok allergiás. 😦 Bár mi Barnussal nagyon kevés kenyeret eszünk, de tudjátok, mindig akkor kívánja meg az ember amikor nincs. 😦 Ugy gondoltam nem maradhatunk kenyér nélkül, az meg nem tetszett, hogy Dávid megy az automatához kenyeret venni. Itt felénk sok ilyen gép van, ígéret volt rá, hogy mindig fel lesznek töltve, így is van, csak épp nem szeretem, hogy oda kell menni, nyomkodni meg húzkodni kell a csomagolást, stb. Persze mindig kesztyűben ment, meg vigyázott a tisztaságra, de akkor is. 

Sikerült még elcsípni gluténmentes liszteket a lezárás előtt. De ha sütök belőlük kenyeret és mindannyian azt esszük, hogy ne kelljen kimennünk, akkor rekord idő alatt el fog fogyni. 😦 És nem tudom vajon lesz-e pótlás? Én nem tudok vállat vonni, hogy jól van más is, mert nem lehet. Őrzöm a kis lisztes fiókomat mint valami kincset. Nem tudok nagyon bespájzolni sem, mert ezeknek a liszteknek 3-4 hónap a lejárati ideje. Ha közben meg mégsem fogyna el, akkor dobhatom ki? (Fagyasztóba már nem fér!) A gluténmentes lisztek nagyon drágák. Sokkal-sokkal drágábbak mint a sima liszt. Ráadásul Barnussal nagyon sok dologra allergiásak vagyunk, így sok lisztféle közülük is kiesett, nem sok választási lehetőségem maradt. Jelenleg ami a legjobb az egy angol liszt amit itt is forgalmaznak a Doves Farm és most sikerült szereznem végre Schär lisztet is.

Szóval kellett alternatíva, megoldás,  és hogy házhoz jöjjön a kenyér. 🙂

Nyomozásban jó vagyok, addig kerestem, kutattam, míg találtam olyan péket aki kiszállít házhoz, örömömre találtam egy gluténmentes termékeket sütő pékséget is akik ugyancsak házhoz szállítanak. Igaz mindkettő holland cég, de ez itt nem okoz gondot, éjszaka sütötték és most hozták délután.

A gluténmentes pékségből hamarabb megjött ők hét elején sütöttek és másnap már itt volt a kenyér. Tudni kell a gluténmentesekről, hogy nehéz kifogni jó terméket mert többnyire szárazak, porladnak, többnyire fuldoklik tőle az ember, nem győz valami folyadékot inni hozzá. Lutri volt, de mégis kiakartam próbálni, ajánlottak egy kezdő, úgynevezett próbacsomagot amiben több termékük is volt. Ezt csak egyszer lehet rendelni, de arra épp elég, hogy meglehessen kóstolni mindenféle finomságot amit a pékségben készítenek. Mutatom is nézzétek.

Ez a próbacsomag:

Minden fajta külön becsomagolva:

Ez itt mazsolás-csokoládés kalács

Sok magvas kenyér, én ezt szeretem, de van a  csomagban fehér és nem tudom mi lehet a magyar neve, talán félbarna? Itt szürkének hívják. 🙂

Volt a csomagban tigriszsömle és bagett is, Barnusnak a zsömlét vágtam ketté.

Minden nagyon finom, puha, nem porlik. Most mennek a fagyasztóba és ha kell annyit veszünk ki amennyire szükségünk van, talán egy hónapig is elég lesz kettőnknek. 🙂 

Ma délután pedig megérkezett a sima kenyér is amit éjszaka sütöttek és ma szállították ki.

Tökéletesen megvagyunk elégedve mindkét pékség termékeivel, csak ajánlani tudom. Ha Belgiumból vagy Hollandiából olvas valaki, akkor itt vannak a linkek, ugyanazon feltételekkel szállítanak mindkét országba.

Gluténmentes pékség, Bakker Leo

Ők pedig a sima pékség, Brood Per Post