Címkék

, , , , , , , , , ,

Csütörtök este óta éreztem, hogy fájt a csuklóm. Addig jegeltem a könyökömet, szépen le is húzódott valamennyire a duzzanat, a csontocskámat meg biztattam, hogy forrjon össze ha már megrepedt. 

Elvileg vissza kellett volna mennem a kórházba hétfő reggel, de megkértem Gyuszit mondja le, én oda nem megyek csak ha visznek. 😦 Másfél hete mikor elestem sem attól ijedtem meg, hogy eltört a karom (mert éreztem, hogy eltört), hanem amiért be kell mennem a kórházba, mert ezt másképp most nem tudom megoldani szombaton este így 8 óra körül. 😦 

Szóval időpont lemondva pénteken. Viszont titokban a csuklóm egyre jobban fájt. 😦 Vasárnap már kénytelen voltam szólni, hogy bizony nekem fáj ott, éjszaka pedig már alig aludtam. 

Vasárnap  beszélgettem egy régi barátommal és ő mesélte, hogy vele mi történt és ő bizony a régi közös sebész dokinkhoz ment vissza. Ó, a csudába, hogy nekem nem jutott eszembe??? No dehát semmi nem történik véletlenül, hétfőn reggel 9-kor ment a telefon a dokinak, 10.20-kor meg már tapogatta a karomat a rendelőbe, ahol nem volt ezer ember rajtunk kívül, csak ő, az asszisztens és mi ketten. Mindent törölt, fertőtlenített, mi is kesztyűben és maszkban, ők is. Látszott tetszik neki a védekezésünk, meg is nyugodott ő is, mi is. 

Kérdezősködött bosszankodott, majd én is. Szombat este készült a kórházban egyetlen felvétel a könyökömről és annyi. Igen, láttuk, hogy ott a törés. Jól van, menjek haza majd összeforr 5-6 hét múlva. Oksa. Erre most a doki mondja, hogyha valaki a könyökére esik, akkor kapásból nézni kell a vállát és a csuklóját is, mert a becsapódási feszültség miatt még törhet mindhárom helyen. :O Meg is kérdezte, hogy ugyan melyik kórházban láttak el ilyen remekül? 😦 

Aztán készült végre egy rakás felvétel. Mondta, hogy a radiusz nem megrepedt, az el van törve. A csuklómban az ezer csont között nem találta azt a részt ahol el lenne repedve, de szépen kitapogatta és a rádiusz végénél  a csuklómban szuperül jeleztem, hogy ott a gond, az bizony tutira el van törve. Kedvesen megkérdezte, hogy viszont választhatok és milyen színű gipszet szeretnék? :O Mondtam, hogy természetesen pirosat! 😀 Nyugodtan üldögélek, majd megkérdeztük, hogy hány hétig kell rajta lenni? 6. Miiii??? Én még teljesen abban voltam amit a kórházban mondtak, hogy ez nem olyan nagy dolog. 

Életemben egyszer volt eddig törésem, mondjuk azt is tökélyre fejlesztve csináltam, mert elcsúsztam a jégen és beleültem a bokámba, ezzel eltörve az összes létező csontot és elszakítva mindent amit ellehet. A doki szó szerint összelegózta a bokámat, de jó munkát végzett, az elkövetkezendő 3 hét fekvőgipszről meg az utána következő 9 hét járógipszről inkább ne is beszéljünk. 🙂 

Most a karom törtem, gyorsan mindjárt két helyen. Remélem ezzel le is van most már tudva mindenféle törésem egy életre. Láb meg volt, kar meg volt. 😀 

Igy nehezebben tudok megcsinálni mindent, de menni fog az. Doki is mondta, hogy kivannak az ujjaim, mozgassam, majd elvigyorodott. 😀 Talán emlékezett arra, amikor műtötte a kezemet és műtét után 3 nappal megkérdeztem, hogy mikor vezethetek? 😀 Először rám nézett megütközve, majd Gyuszira vigyorogva és megkérdezte:- Mindig ilyen? 😀 😀 😀 

Szóval jeee, gipszben nyomom a karantént, amit pénteken hirdettek ki még plusz két hétre április 19-ig, de mindenki már most május 3-ról beszél, hogy addig tuti tartani fog. Az emberek csendes beletörődéssel fogadták a hírt. Még mindig sokan mászkálnak az utcákon, de már büntetnek a rendőrök. Felszámoltak jó pár bulizós társaságot, jelentették a szomszédok, hogy sok idegen ember mászkál arra. Kimentek a rendőrök aztán valóban. Pedig direkt nyilvánosságra hozták, hogy a sok kórházban fekvő beteg között bizony akadnak szép számmal olyanok, akik a bezárási party-kon szedték össze a vírust és most azért küzdenek, hogy levegőt kapjanak. 😦 Az embereket elrettenti a szomszédos országok történései, így azért nyugi van és beletörődés. Lassan a kétkedők is elhiszik, hogy ez komoly! Mindenki várja, hogy vége legyen ennek az egésznek.

Belgiumban a betegség tetőzését erre a hétre várták. Egyelőre a számok már csökkenő tendenciát mutatnak, de még korai bármit kijelenteni. Ha igazak a hírek akkor ellaposodik az a bizonyos grafikon és elkerülhetjük azt az egészségügyi összeomlást mint ami van Olaszországban, Spanyolországban. Mindig mutatnak grafikonokat a max. intenzív ágyak számáról is, hogy hányan vannak kórházban és hányan szorulnak lélegeztető gépekre. Szerencsére még a helyek fele sincs elfoglalva, így ha valóban elsimul az a görbe akkor talán megúsztuk a káoszt. 

A jövő? Hát vannak mindenféle hírek, de nem szeretnék beállni a jóslók közé. Várjuk meg mi lesz. Minden eltelt héttel okosabbak lesznek  tudósok. Egyszer csak valaki valamit másképp fog csinálni és beletrafál. Én személy szerint a védőoltást várom. Azt mondják, hogy jövő év eleje a reális dátum. Már ebben is kiegyeznék, csak legyen. Ugy legyen, csak időben érkezzen! 

Isten áldja meg a tudósokat, azokat, akik nap mint nap görnyednek védőruhában a mikroszkópok fölött és próbálkoznak, nem adják fel. Most egy cseppet belekóstol a világ ebbe az idegőrlő várakozásba, amiben mi cf-es családok nap mint nap benne vagyunk. Várunk, hogy jöjjön a felmentő, megmentő csoda! ❤ Hisszük és tudjuk, hogy meglesz, csak idő kérdése a cf gyógymódja. Most sokan hiszik és tudják, hogy meglesz és a coronavirus ellen az  oltóanyag is. Hinni kell benne!!! ❤

És akkor a végére jöjjenek a nemrég közzétett számok a coronavirussal kapcsolatban.

  • kórházban jelenleg 4920 ember van fertőzéssel. Ez 485-rel több, mint tegnap.
  • Ebből a csoportból 1021 ember intenzív ellátásban részesül, 94 beteggel több az elmúlt 24 órában.
  • 786 beteg szorul lélegeztető gépre, 90-el több, mint tegnap. “Az intenzív ágyak mintegy fele el van foglalva.”
  • Az országban összesen 867 új fertőzést jelentettek . A fertőzések száma jelenleg 12 775 .
  • Összesen 1698 beteget engedtek ki a kórházból, és gyógyultnak nyilvánítottak, ez 168-al több mint tegnap.
  • 98 új halálesetet jelentettek az elmúlt 24 órában . Többen elhunytak intézményekben, idősotthonokban, melyekről mára nyert igazolást, hogy ők is a virus miatt vesztették életüket, ezek száma 94, visszamenőlegesen ma adták hozzá az elhunytak számához. Összesen 705 beteg halt meg ennek eredményeként . 93 százalékuk 65 évesnél idősebb.

Tegnap meghalt egy 12 éves lány is. 😥  “A gyermek állapota három napig tartó láz után hirtelen romlott” – mondja Steven Van Gucht virológus”. Emlékeztették az olvasókat, hogy minden életkorban komplikációk alakulhatnak ki. Fontos megjegyezni, hogy ez nagyon kivételes.”