Címkék

, , , , , ,

Nekem mi a véleményem? Hát én kb. a falra mászok. De sokszor azzal nyugtatgatom magam, hogy a magyar sokkal gyorsabban gondolkodik és cselekszik. Mi ugye ha helyzet van akkor hopp, kapjuk magunkat és már csináljuk is (most nem a magyar kormány viselkedéséről beszélek). Mig eközben a belgák még ott tartanak, hogy összeülnek megbeszélni mit kellene csinálni. Tegnap mondták, hogy a belga magára mondta, hogy tényleg balga. Én nem szeretem ezt mondani, én nagyon szeretem őket és nagyon szeretek itt élni köztük. Mindig azt mondom mások. Lassabbak. De nem rosszabbak. De tény, néha a falra mászok tőlük. 😀 

Katinka ma bement Brüsszelbe, mert muszáj volt neki, de aztán már nem. Barnus ma nem kísérte el. Esztikém már a múlt hét közepe óta otthon dolgozik, még a jövő héten is. Axika és Vincentke is jár dolgozni, igaz Axi kevesebbet megy klienshez és megmondták nekik, ha bárki rosszul érzi magát, akkor szóljon. Nem hülyék a cégek, a jó emberekre vigyáznak. Az, hogy máshol hogy csinálják nem tudom. 😦 

Gyuszi mindent megtesz a biztonságunk érdekében. ❤ Vonattal jár dolgozni, de nem használja a tömegközlekedést Brüsszelben, gyalogol a munkahelyéig. Nagyon hálás vagyok ezért, mert bizony itt mostanában mindig esik ez a fránya eső. 😦 Mikor hazajön csak leveszi a kabátot és mondja majd jön. Megmosakodik, átöltözik és csak utána jön a szokásos puszi és ölelés. Nemrég mondta, hogy szóltak nekik, mától minden nap haza kell hozniuk a laptopokat, mert bármikor elrendelhetik az otthoni munkát. Én ennek örülnék a legjobban természetesen. A konferenciákat lemondták, tegnap is videon volt jelen Genf-ben az ENSZ soros ülésén. Április közepéig lemondtak minden továbbképzést és minden olyan eseményt ahol sok embernek kell összegyűlnie.

Jelen esetben itt tartunk. Mi itthonról többet nem tudunk tenni. Nem tudni milyen hatása lesz a mai bejelentéseknek, reménykedjünk, hogy elindul valami valóban látványos védekezés amivel gátat lehetne szabni a virus terjedésének. 

A sajtóban megjelent részletek sok embert felháborítottak. Csak az Olaszországból Belgiumba utazó embereket tesztelték elsősorban, ha jelentkeztek a klinikákon a tünetekkel. Pl. az osztrák síparadicsomokból visszajövőket és más országból jövőket nem. A virológus kijelentette, hogy e miatt több százra tehető a fertőzöttek száma, csak éppen nem tudunk róla. 😦 Szóval ezt ők is tudják. 😦  

Időközben két idős ember meghalt a virus miatt, az az úr akiről délelőtt is írtam az egyik kirendelt brüsszeli kórházban. A másik Brüsszeltől nem messze egy idősek otthonában lakó. 

A szomszédos városka Aalst polgármestere bejelentette, hogy látogatási tilalmat vezetnek be mindkét kórházban és a bentlakós otthonokban. A rendelkezés egyelőre március 16-ig tart. 

A Brussels Airlines holnaptól összes járatát leállítja április 3-ig Olaszországba. 

A Múzeumok Éjszakájára jelentkező múzeumok közül 4 lemondta a részvételt, mert nem tudják szavatolni, hogy nem lesz 1000-nél több látogatójuk. Az esemény lemondásával még várnak.

A télen is nyitva tartó gyermekparkoknál is szavatolni kell az ezres létszámot. Belgiumban van jó pár ilyen gyermek és szórakoztató park, úgy gondolják, remélik, hogy az áprilisi nyári nyitást már nem fogják korlátozni a rendeletek. 

Az iskolák, óvodák üzemelnek, de több főiskola és egyetem bejelentette, hogy használva a meglévő rendszerüket weben keresztül tartanák az órákat az elkövetkezendő 2-3 hétben, melyekről nem fogadják el a hiányzást. Dávidnak írtam, mert a hír nemrég jelent meg. 

Egy nagyon kedves barátom akinek a családjának a fele Olaszországban él küldött egy cikket a helyi sajtóból. Minden hírnek, próbálkozásnak örülünk és reménnyel tölt el minket. ❤

Hááát, ennyi. Vigyázunk magunkra, már amennyire lehet …  Amennyire tudunk …