Címkék

, , , , ,

Kiegészíteném még a krónikus betegek szóval!!! 

Tegnap este 10 órakor önkéntes karantén alá helyezték Olaszországot! Az, hogy milyen pontok vezethettek ehhez itt is elolvasható, megjelentek ezek a cikkek a belga sajtóban is. Először úgy gondoltam, hogy biztos nem igazak, vagy nem jól fordították, vagy gyorsan írták és mást emeltek ki lényegnek. Hát nem. Ahogy az olasz miniszterelnök is hangsúlyozta, gyakorlatilag összeomlott az ország egészségügyi rendszere. Olyan sok a beteg és olyan sok az az ember, akiknek oxigénre, lélegeztető gépre lenne szüksége, hogy az óriási országnak nincs annyi berendezése ami elláthatná a betegeket. 

Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy Belgiumban jelenleg 267 fertőzött beteg van, 24 óra alatt 28 új. Olvasom a belga oldalakat, olvasom az emberek véleményét. Egyrészt vannak akik vihogva jönnek a “mind meghalunk” szlogennel. Még pár napja sok vigyorgó fejecske volt egy-egy ilyen komment mellett. Ma már alig van ilyen és egyre több a mérges fejecske. Több helyen olvastam, hogy a nullát mindig elfelejtik a napi számok végéről amit nyilvánosságra hoznak. Az emberek hőzöngenek, mert bár a tv-k és rádiók folyamatosan ontják a kézmosás fontosságát, de kb. ebben ki is merül a tájékoztatás. Sokan idegesek és nem hisznek a hivatalos híreknek. 😦 Többen meggyanúsítottak a kormány 6 darab eü. miniszterét, hogy nem csinálnak semmit és nem védik meg az állampolgáraikat. Ezek itt fentebb nem az én véleményem, hanem a többnyire flamand embereké, mert azokat az oldalakat olvasom.

Persze itt is elindultak a találgatások, pl. hogy ráengedik az országra a vírust, legyen túl mielőbb mindenki rajta aztán mehet minden tovább az élet. Aztán, hogy a gazdaság sokkal fontosabb mint az egyének. Főleg Flandriában nagy a zúgolódás. 

Nagyon sok iskolából jelentettek fertőzött tanárt vagy diákot. Őket kivették a rendszerből, karantén alá helyezték őket, pedig némelyik 4-5 napot is járt már iskolába, a suliban meg azóta is folyik a tanítás. Hiradásban beszámolnak ezekről és arról is, hogy az iskola mondja a sablon szöveget, hogy nincs semmi baj, a tanítás folytatódik. 

Ahogy Dávid sulijában is. Az egyetemen is találtak egy tanárt, aki már ki tudja mióta, de jó pár napja tuti, hogy betegen tanított a suliban. Bent volt a tanáriban, több száz diákot tanított, végigment a folyosón, megfogta a kilincseket, járt wc-n, stb. stb. Majd miután kiderült, hogy beteg, akkor lazán megírták a hallgatóknak, hogy de nincs semmi gond, a tanítás folytatódik tovább. Majd jövő héten kiderül, hogy valóban fertőzött-e meg valakit. Ha igen, akkor kereshetik, hogy azok kit, mert ugye a lappangási időben is fertőznek az emberek, mikor még fogalmuk sincs, hogy betegek. De gondolom ezzel már mindenki tisztában van, hogy miként is történhet a fertőzés. Szóval kb. bepánikoltunk igy családilag, hogy akkor most mi lesz? Végül Dávid azt mondta, hogy nem jön haza. Nagyon szereti Barnust és nagyon félti. ❤  Végül mégis hazajött, mert Gyuszi felhívta, hogy ő meg a vonaton kaphatja el bárkitől és hazahozhatja, akár egy kapaszkodó megfogásával. Hiszen mosni kell, itt a kaja amit összekészítettem neki a következő hétre, meg meg is kell szeretgetni. Dávid nem egy magányos alkat. ❤ 

Ekkor megkértem Katinkát és Barnust, hogy írjanak a kórházakba a kezelő orvosaiknak, hogy mi történt és hogy van-e valami teendőnk. Mindkét orvos azt válaszolta, hogy mossanak kezet. :O Meg küldtek egy oldalt, hogy itt megtaláhatják minden kérdésre a választ. Hát, köszi szépen. :O

Szóval érdekes számomra, hogy mennyire nem bíznak meg az egészségügyi intézkedések helyességében, hogy elég lenne, hogy hatékony lenne. Azt hiszem ők bőven többet tudnak mint mi. A véleményem nekem is megvan, de erről majd később. 

Kiegészités: csak hogy mindenféle bizonygatást megelőzzek, hogy az nem is úgy van, meg ne a magyar oldalakat olvassam. Nem csak azokat olvasom, sőt, igazából alig. Hát itt a helyi: 12.47-kor jelent meg ma ez a cikk amit a bejegyzésben lehet fentebb olvasni magyarul, szinte szóról szóra ugyan az csak fényképekkel kiegészitve! Egyik legnagyobb példányszámu flamand lap irja (ha valaki nem érti nyomjon rá egy forditót).