Címkék

, , , , , , , , , , , ,

Elég gyakran. 😦 

Amikor ideköltöztünk akkor úgy láttuk ez egy álmos, csöndes kis városka. Különben igen az, azt gondolná az ember, hogy no itt aztán nem történik semmi.

Később az lett fura, hogy a fiuk mesélték, hogy merre költöztünk és azt gondolták, hogy no erre a kicsi városra majd mondják a kérdezők, hogy nem is tudják merre van. Erre kiderült, hogy de bizony tudják. Mesélték, hogy nem telik el úgy hét, hogy ne hallanák párszor a városkánk nevét. :O Aztán idővel kiderült miért.

Belgium egyik nagyobb autópályája itt van tőlünk nem messze, az E40-es. Pont itt van egy nagyívű, hosszú kanyar. De olyan nagy ívű, hogy simán be lehet látni, igazából nincs is itt semmi különös. Mégis hét nem telik el, hogy ne lenne itt pár baleset. Nem is értem miért. 😦  És ugye ha baleset akkor bemondják a rádiókban, hogy vigyázzanak, meg kerüljenek, mert Erpe-Mere mellett óriási dugó van! No ezért ismerik a városkánk nevét. Nem híres, hírhedt. 😀

De tegnap más is történt itt amivel a hírekbe kerültünk!!! Reggel hallottam, hogy megint szirénázás, gondoltam is magamban, hogy na megint baleset van, a kutya fáját! 😦 Erre pár óra múlva olvasom, hogy rablás, meg hajtóvadászat, meg üldözés. 

Fel is csaptam a helyi rendőrőrs oldalát, ami egy emeletes kertes házban van itt. Mindent posztolnak, jó fejek, tudjuk azonnal hol volt koccanás, mire kell figyelni, hol van lezárás, stb. stb. Jól csinálják igazán a srácok, gondoltam itt lesz ez a hír is. 🙂

Képtalálat a következőre: „politie erpe-mere”

 

És talált! Tegnap reggel egy 90 éves idős hölgyhöz becsöngettek idegen férfiak és be is engedte szegényke őket. Kirabolták, megverték, összeszedtek minden mozdíthatót és elmenekültek, vitték az autót is. Gyorsan értesítette valaki a rend őreit és el is kezdődött a hajsza utánuk, a támadók autóját és a sértett ellopott autóját üldözték. Ezt hallhattam én is. Pár településsel arrébb volt egy kisebb baleset, de sikerült elkapni a rossz fiukat, később a másik autót is megtalálták és az elkövetőket egy kivételével. Több tájékoztatást nem adhatnak az ügy kivizsgálásáig. 

Hogy mik vannak itt! :O 

Szokták írni, kérni, hogyha idegeneket látunk mászkálni a kertekben akkor hívjuk őket. Olyan is volt, hogy helikopterek cirkáltak este 10-kor a városka fölött és kisbuszokkal hozták a rendőröket. Utóbb megtudtuk, hogy valakik erre bujkáltak és le is fülelték. 

Itt tényleg kis rendőrőrs van, a szomszéd faluval közös. Ezt a szomszéd falut úgy kell érteni, hogy az út egyik oldala Erpe-Mere, a másik meg már Lede. Szó szerint össze vannak nőve a települések. Tőlünk 200 méterre is van egy tábla, hogy Erpe vége, aztán már ott is a másik folytatólag, hogy Nieuwerkerken. Aztán megy az ember kb. 2-3 km-t egyenesen és már Haaltert-ben is van, ott laknak Katinkáék. Miközben végig házak voltak, mindenhol. 

Mutatom milyen kis képekkel szemléltetik, hogy mire kell figyelni. 🙂

Autókat törtek fel valahol, házakat raboltak ki

Nem érhető el leírás a fényképhez. Nem érhető el leírás a fényképhez.

Csúszós utak, vihar

Nem érhető el leírás a fényképhez. A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri

Eltűnt kutyusok előkerítésében segítettek <3: Nem érhető el leírás a fényképhez.

Elmentek iskolákba egy nagy teherautóval és felhívták a gyerekek figyelmét, hogy hol nem látja őket az autót vezető. Ez rendkívül hasznos:

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember

Ellenőrzésekre hívják fel a figyelmet, és itt tényleg ellenőriznek is! Már többször láttuk őket, nekünk még nem volt szerencsénk hozzájuk (ja de, az egy másik történet, majd elmesélem 😀 😀 😀 ):

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek és túra/szabadtéri

És megannyi kép az oldalukon talált dolgokról. Itt ha valaki talál egy telefont, kulcscsomót, vagy bármit ami úgy gondolja, hogy másnak fontos lehet, akkor beviszik a rendőrségre, ők lefotózzák és feltöltik, hogy keresik a gazdit. 

És még számtalan mindennapi kedves vagy nem kedves dolog! 🙂

Szóval ott tartottunk, hogy idegen emberek mászkálnak. Én is figyelmeztettem a fiukat, hogy sötétedés után ne nagyon menjenek már sehová. 

Én nem tartok attól, hogy ide bárki is be akarna jönni hozzánk. Sam-nek olyan hangja van, hogy jó messzire szaladnak. És ő aztán ugat ha kell, ha nem. Ha egy légy bejelentené, hogy ő most el szeretne repülni a ház előtt akkor is ugatna. Ha véletlenül mégsem, akkor itt van a mi kis házőrző “vérebünk” 😀 Jack aki aztán mindig eljátssza, hogy kicsi a bors de erős. Így, ilyen őrző-védő egységgel esélye sincs senkinek, hogy bejöjjön. Az már más kérdés, hogyha bent lenne akkor Sam rohanna, hogy hozzon valami ajándékot neki. No de akkor jönne Charlie. Mélyről jövő fokozódó morgásával azért rendre szokta utasítani az embereket, még akik csak engedély nélküli simit szeretnének begyűjteni az utcán azokra is jól hallhatóan morog míg rá nem szólunk! Szóval van itt több szintű védelem. Éjjel-nappal! 🙂 Bár ha meggondolom, hogyha Sam elalszik … 😀 

Végül elmondhatjuk, hogy hírhedt kis városunk van, aminek nevét és helyét igazán tudja mindenki, hiszen heti szinten szereplünk a rádiókban, a tv-ben, újságokban. 😀 😀 😀 Pedig! Amikor itt voltak az unokatesók és sétáltak hétvégén az utcákon, akkor kíváncsian forgatták a fejüket és kérdezték a fiukat, hogy hol vannak az emberek? Hétvégén a fü sem nő? 😀 És tényleg, valójában ez egy csöndes, álmos kis városka. 🙂 😀