Címkék

, , , ,

Emlékszem pár éve mikor összeállt a kép, megkaptuk a listát, hogy Katinka mire allergiás, akkor szegénykém elsírta magát, hát semmit nem ehet?  😦 Megnyugtattam, hogy megoldjuk ezt is, ne aggódjon. Tanulás időszaka jött megint, órákat töltöttem a boltokban olvasva a hozzávalókat, miben mi van, stb. Megtanultuk azt is 2-3 hónap alatt, kialakult mit vásárolhatok, azt meg már otthon én kitaláltam, hogy mit főzzek, hogy semminek ne érezze hiányát. 

Most megint tanulunk, itt ez a glutén dolog. Az ember hallja, hogy van ez a betegség, de ugye úgy van vele, hogy ami nem kell nem foglalkozik vele, van neki elég baja igy is. Látja a polcokon, termékeken kiírva, hogy ilyen mentes, meg olyan mentes, tud róla, hogy vannak ilyen termékek, de az ember tényleg nem szuszakolja be az agyába csak ha muszáj az új információkat.

Amikor még nem is beszéltünk orvossal csak kaptunk a mintavételt követő héten egy tájékoztatót, melyen pirossal ki volt emelve, hogy glutén, akkor azonnal átállítottam magamban mindent. A doki később tanácsolta, hogy csatlakozzak egy gluténmentes csoporthoz, ezek nagyon jól működnek minden országban. Igy is lett, találtam és remek, nagyon sokat tanultam tőlük amiért nagyon hálás vagyok. A barátnőm meg egyengette utamat, ténfergéseimet, hogy jó irányba haladjak. Mára azért elég biztos vagyok már a dolgomban, bár még nagyon sokat kell tanulnom, de azzal nem lesz gond! 

A HelloFresh nagyon sokat segit! Ha tudok olyan étel hozzávalóit rendelem meg, ami glutén és laktózmentes, ezt feltüntetik a recepteken mindig. Ha gluténos akkor megnézem mi az ami glutént tartalmaz, többnyire tészta, azt simán megrendelem, a tésztát kicserélem gluténmentesre a tészta meg megy Dávidékhoz a sajtokkal, tejszinekkel, tejfölökkel, mozzarellákkal együtt. 

Tegnap este egy szuper recept volt, kókusztejben főtt csirkecombok gombával, pak-choi-al, rizzsel. Eszembe nem jutott volna ilyet főzni, de nagyon ízletes, finom étel volt ez is. Mi úgy bedörgöltük, hogy elfelejtettem képet készíteni róla, most a HelloFresh saját képén tudom megmutatni:

Cuisse de poulet, sauce à la noix de coco et pak-choï

Ha lesznek ilyen érdekes dolgok, akkor lehet megosztom majd ezeket, hátha inspirációt adhatok ezzel másoknak, mert fontos a változatos, ízletes étkezés. 🙂