Címkék

, , , , , , , , ,

Április 1. aláirtunk, megkaptuk a kulcsot, miénk a ház. 

A volt tulaj nem jött velünk. Elpityeredett az aláírás közben, aminek végül örültem. Mert hát azt siratja az ember, amit szeretett, amihez kötődött, ami jó volt. Nem azt láttuk, hogy örülne, hogy megszabadult végre tőle. 

Első utunk természetesen ide vezetett, ahol ez fogadott minket több helyen a lakásban: 

Meglepődtünk, örültünk. 🙂 ❤

Körberohantunk, átbeszéltük, megbeszéltük mi mikor legyen, stb. 

Kifizettük az utolsó bérleti díjat az albérletben, a ház első esedékes díja május eleje, tehát van egy hónapunk, hogy megcsináljuk amit szeretnénk és beköltözzünk, majd leadjuk a bérelt házat.

Az első kezdeti örömünk gyorsan alább is hagyott, mikor rájöttem, hogy az áprilisi húsvéti szünetnek van ám olyan hozadéka is, hogy aki csak teheti el fog utazni haza, pihenni. És távol legyen tőlünk, hogy bárkitől is áldozatot kérjünk, hogy ne tölthesse békességben és azzal a jól megérdemelt pihenőidejét amivel ő szeretné. 

Számolgatás, barátokkal való beszélgetés után ki is derült, hogy maradt egy egész hetünk, hogy lakhatóvá tegyük a házikónkat, mert bizony költöznünk kell, különben senki nem lesz itt az elkövetkezendő két hétben. 

No akkor hajrá! Tisztító festés mindenhol, és az alsó szinten a narancssárgás-barnás 30 éves kő letakarása laminált lappal.

Szerencsénk volt, barátok szóltak, most menjünk ide, most menjünk oda, mert itt ez, ott meg amaz van leárazva x %-al. És tényleg! 🙂 Meg volt a kis szűkös keretünk, hogy mennyit költhetünk, abból kellett kihozni amit szerettünk volna. A leárazások és a segítség miatt meg lett minden.

Gyuszi festésből és padlólerakásból komoly gyorstalpalót kapott egy drága barátunktól, sok-sok nagyon hasznos géppel együtt. Kaptunk a létrától kezdve a festőhengerekig mindent! 🙂 ❤ Részletesen le lett írva minden, hogy mire kell figyelni, le lett rajzolva minden, hogy mit hová kell rakni. Így aztán fejben meg volt minden, a házban gyűltek a festőanyagok, a padlólapok, a hozzávalók.

És neki ugrottunk hárman-négyen, Gyuszi, Dávid és én, néha még Barnus is. Majd kaptunk egy nagyon hasznos segítséget egy baráttól a festésben, gyönyörű lett a keze munkája. 🙂 ❤  Az alsó szinten már készen is volt a festés, Gyuszi rakta le a padlót, mi a fiukkal az emeleten festettünk. 

Közben a konyha is idekerült teljes egészében, berendeztem, átpakoltam, kipróbáltam a sütőt ami remekül működött sokak örömére:

És készen lettünk, sikerült olyan állapotba hozni a házat, hogy be tudjunk költözni. De a nagy része még hátra volt.

Aki volt nálunk a másik házban az tudta, hogy mi a gondunk. Egy olyan szűk helyen kellett bemenni az utcába, hogy bizony akadtak páran, akik nem mertek bejönni még személyautóval sem, inkább begyalogoltak. Nem vicc, egy személyautó is alig fért be. Ha tudtunk volna egy nagy autót rendelni, akkor felpakolna rá a srácok, itt meg le és kész. De nem lehetett, mert nem fért be. Gyuszi a lehető legnagyobb autót kibérelte amit még ő is tudott vezetni és be is fért ezen az uton. Azzal sikerült 2 fuvart lenyomni, mert ugye a két ház között van majd 50 km és persze, hogy volt dugó a körgyűrűn, így a 30 perces utat sikerült is megtenni másfél óra alatt. 😦 Volt izgalom rendesen. A szerencsénk az volt, hogy jött a sok barát, a sok segítség! Ott fel, itt lepakoltak. Hozták az autóikat és dobozok ott be, dobozok itt ki. 

Milyen jó is volt a sok tervezés, minden bútort a helyére tudtak tenni egyből.

Estére nagyon fáradtan, de boldogan rogytunk az ágyba, minden nagy dolog itt volt, már csak a milliónyi dobozt kell átcuccolni.

És utána Gyuszi valóban két hétig költözött. Hozta a dobozokat, én pakoltam, szortíroztam mi hová kerül. A házikó egyre lakájosabb lett, a dobozok néha fogytak, de valahogy mindig fel lett töltve estére a garázs. 

Azért csak fogytak a dobozok is, fogytak a tennivalók is. És elérkezett április 26, az átadás időpontja. Kíváncsian és félelemmel vártuk, hogy vajon mennyire fognak minket megvágni a pénzzel a bérlemény átadása után. Ez egy külön történet, itt nem egyszerű egy házbérlet, hívni kell egy expertet aki megnézi a ház állapotát költözés előtt és után, ha kárt csináltál, stb. akkor azt ki kell fizetni.  Nos ezek az expertek nem a legjobb emberek, sőt, elég szemetek. 😦 Nekünk is meg volt a véleményünk róluk. 😦 De most egy kicsit mellénk állt a szerencse, ez még a normálisabb fajtából való volt. A pénz maradt is, ment is. Mi arra voltunk felkészülve, hogy nem kapunk semmit vissza a kaucióból, így ennek a kevéskének is örültünk. És eljöttünk, vége!!! Menjünk HAZA! 🙂