Címkék

, , , , , , , ,

Ne legyen!!!

Különben jól lenne ez kitalálva, hiszen neki van kapcsolata a bankokkal, ő találkozik a házat vásárolni szándékozó ügyfelekkel. Össze tudja kapcsolni a megfelelő bankot a megfelelő ügyféllel utánajárás és mindenféle papírmunka nélkül. Ez leginkább a külföldieknek lenne jó, de minden olyan embernek is, akik nincsenek tisztában az itteni jogszabályokkal, a kiskapukkal és az apró betűs részekkel.

Hallottunk rémtörténeteket másoktól más brókerekről, de azért mi nagy bizalommal fordultunk ehhez az emberhez még valamikor tavaly májusban. Elmentünk hozzá, hogy megnézze, kiszámolja, hogy mennyi pénzért tudunk házat vásárolni. Ezt meg is tette, kedves volt, látszott rajta, hogy tudja mit beszél. Már csak rajtunk állt, hogy megtaláljuk annyi pénzért azt a házat ami tetszik és jó is lesz nekünk. Ezt mi is megtettük.

Gyuszi felhívta, hogy meg van a ház, vittük a papírokat. Még mindig nagyon rendes volt, mosolygott, leírta mikor mi fog történni, mi hány hetet fog igénybe venni és kb. mikorra lesz miénk a ház, mikorra tervezzük a költözést. Ugye be kellett iktatni azt is, hogy a bérleményben ahol laktunk ott volt 3 hónap felmondási időnk, plusz nem tudtunk volna egy hónapot sem kihúzni úgy, hogy az ottani lakbért is fizessük és az itteni törlesztő részletet is. De elmondta, hogy ez jól ki van találva, ne aggódjunk, majd szól ha meg van minden, mikor mit kell aláírnunk, mikor mondjunk fel a bérleményben és mikor költözhetünk úgy, hogy ne kelljen két lakást fizetnünk. Nagyon boldogok voltunk, hogy ennyire rendes embert sikerült kifognunk, megbíztunk benne, megnyugodtunk, minden rendben lesz. (Megjegyzem nagyon ránk fért ez, mert ebben az időszakban kezdtek igazán gondok lenni Barnus egészségével. 😦 )

Leadtunk minden papírt, és vártunk, hogy emberünk szól, a megígért időpontban. És vártunk, és vártunk. Gyuszi úgy gondolta, hogy nem akarja őt feleslegesen zargatni, de mégis ír neki, hogy minden rendben van-e az ügyünkkel, mennek-e előre a dolgok a maguk útján. Semmi válasz. 😦 Hívta telefonon, két dolog történt, legtöbbször fel sem vette, vagy valaki felvette és azt mondta nincs bent, nem ér rá, tárgyal, stb. Az idő meg közben telt … Teltek a hetek, és nem történt semmi. 😦 A ház tulajdonosa is érdeklődött mi van már? Mikor írunk alá? Gyuszi elmondta neki, hogy nem éri el a brókert, akiről időközben nagyon rossz dolgokat hallottunk. 😦 Aztán jó pár hét késéssel egyszer csak jelentkezett karácsony után, hogy megvannak a papírok, lehet aláírni a foglalót. Megírta, hogy beteg volt és bocsesz. :O Gyuszi válaszolt neki, hogy ok ő megérti, de ott a nagy iroda, dolgoznak ott többen is és nem szép dolog más idejével és pénzével így játszadozni. Megint jött a szabadkozás.

Január elején írtuk alá a foglalót. Tehát hónap végén fel kellett mondanunk, hogy a 3 hónap alatt el legyen intézve a többi papírmunka és a banki kölcsön. Kérdezték mikor akarunk aláírni, mondtuk, hogy április legelején, amikor csak lehet, mert akkor még van egy hónapunk költözni és megcsinálni a házon ha kell valamit. Nagyon örültünk, hogy minden rendben. A közjegyző még fel is hívatta a brókert Gyuszival, hogy akkor ugye meg van az engedély a banktól? Igen-igen, meg van. Gyuszi kérte küldje át, azóta sem láttuk azt a papírt. 😦 Valószínűleg nem volt ilyen papír. 😦 Aláirtunk a semmire, úgy, hogyha később nem kaptuk volna meg a kölcsönt, akkor ez a pénz ugrott volna tőlünk. 😦 De ezt csak később tudtuk meg és állt össze a kép.

Újra teltek a hetek, kaptunk számlát, hogy kinn volt az expert felmérni a házat a banktól, hogy ér-e annyit amennyiért el akarják adni nekünk. A bróker megnyugtatott minket nem lesz semmi gond, mert sem felújításra, sem építkezésre nem kértünk pénzt, ez egy sima adás-vételi szerződés. Majd pár hét múlva jött a sokk, hogy nem. Az expert azt mondta, hogy nem ér annyit a ház. 😦 Kérjük meg olcsóbban, vagy repült az előleg megint. 😦 Itt lett gyanús, hogy ezeknek a papíroknak már az aláírás előtt meg kellett volna lenniük. De a kérdéseinkre egyszerűen nem jött válasz!!!

A ház eladója itt lépett be a körbe, olyan hangnemben kezdett el beszélni a brókerrel, úgy kiosztotta, hogy csak na. Örültem, hogy ezt a saját honfitársa teszi meg és nem nekünk kellett. Elhordta mindennek, csak kapkodtuk a fejünket! Eddig a pontig azt gondoltuk, hogy ez az ügyintézés normális menete, ez így itt megy, csak nekünk furcsa. De mint kiderült nem, bár ettől nem lett jobb senkinek. 😦 

Végül Gyuszi megkereste a bankunkat és a hiányzó összeget ők megfinanszírozták, mert hiába irt a brókernek, hogy szerezzen pénzt ha már ez a dolga, a füle botját sem mozgatta. 😦 

Vészesen közeledett az aláírás időpontja. Minden összeállt, a közjegyző dolgozott szombaton is, április 1-én alá tudunk írni, kapunk kulcsot és onnantól kezdve miénk a ház. Már hetekkel előtte aláirtunk mindent, a bróker azt mondta intézi a többit, ne aggódjunk. Az aláírás előtt egy héttel jött az infó a közjegyzőtől, hogy még nincsenek náluk a dokumentumok, nem látja, hogy elfogadta a bank a biztosítást, stb. 

??? Megint megy a telefon, nem veszi fel, e-mail-re nem válaszol, sms-re nem válaszol. 😦 Vészesen fogytak a napok. Gyuszinak eszébe jutott, hogy kapott egy papírt a banktól, azon ügyiratszám, stb. Csütörtökön felhívta, sikerült is beszélnie az ügyintézővel. Elsírta neki bánatát, meg, hogy szombaton írnánk alá. Az ügyintéző meg mondta, hogy igen itt a papír az asztalán sok más igényléssel együtt. Meg mindenki azt hiszi, hogy az övé a legfontosabb, így nem tudja megígérni, hogy készen lesz vele. Gyuszi másnap is hívja, mert a közjegyző szólt neki, semmi nincs nála még mindig. A bank azt mondta, ha délután 3-ig meg van a papír akkor lesz másnap aláírás, ha nem akkor majd csak jövő héten valamikor. Gyuszinak be kellett ülnie egy megbeszélésre péntek délután, nem tudta követni az eseményeket, de fogalma sem volt, hogy akkor most meg van-e a papír, meg van-e a pénz és másnap írunk-e alá? 

Délután 4 körül hívott, hogy megcsinálták a papírt, el is küldték a bankhoz, és a közjegyző is irt, hogy délután megérkezett a pénz hozzá, másnap írhatunk alá.

Aki olvassa a blogot, az tudja, hogy nagyon nehéz időszakot éltünk meg ezekben a hetekben, hónapokban Barnus egészsége miatt. Össze lehet rakni mit éltünk át. 😦

Hát így lett házunk. Végül is Gyuszi utánajárásának és munkájának az eredménye lett, hogy időben meg lett. Hogy miért is volt fontos a dátum, az időpont, április 1-e? No ez a következő történet lesz. 🙂