Címkék

, , , , , , , , , ,

A kertecskénk még erősen kialakítás alatt, de Gyuszinak mondtam szombaton, hogy nem bírják tovább a földlabdába a növények, muszáj elültetnünk őket. Kaptunk ajándékba szép időt is a kinti munkákhoz, hát neki ugrottunk. Tudtuk már, hogy mi hová fog kerülni. 

Elhoztuk a málnákat is, de nem mutatom meg, erősen gondolkodnak, hogy mi legyen, megmaradjanak, vagy búcsút intsünk egymásnak. Az ötből három a maradásra szavazott, egy ma reggelre úgy látom, hogy döntött, inkább maradna, de egy tő még mindig erősen gondolkodik. Ha kikupálódnak, akkor megmutatom őket is. 🙂

A szeder, ribizli földbe került, ahogy az eper tövek is. Lett egy kis rész a fűszernövényeknek is, de ezek egyáltalán nem biztos, hogy itt maradnak, idén tuti, aztán majd meglátjuk. 

 

Azt hiszem sikerült megmenteni mindent, most a teraszra ömlesztve várják ki hová fog kerülni, egyelőre itt napoznak, hűsölnek:

Van három fánk is. Fogalmunk sincs milyen fajta, hiszen nem láttuk őket múlt nyáron. Esztikém azt mondta, hogy ezt két évente le kell erősen metszeni, különben óriásira megnő. Nem tudjuk, ha esetleg kihajtanak, akkor meglátjuk és utána járunk fajtának, tartásnak. Azért mondom, hogy esetleg kihajt, mivel múlt héten itt többször volt fagy és sajnos a kis fáink hajtásai lefagytak, azok a hajtások tényleg feketék:

Sikerült végre a teraszt is rendbe tenni úgy ahogy, mindenesetre mi vasárnap felavattuk, kint ebédeltünk a kellemes tavaszi napsütésben. Itt lesznek a nagy családi eszem-iszom beszélgetések,  a nagy vasárnapi ebédek! 🙂 Már alig várom! 🙂 ❤