Címkék

, , , , , , , , , , ,

Van jó pár dolog, amit sajnáltunk Overijse-ben hagyni, ezek közül az orvosi szolgálat az egyik, ahová bizony már 11 éve jártunk így igen jól ismertek minket. 

Nem egy orvoshoz jártunk, hanem egy kis orvosi rendelőbe ahol több orvos is dolgozott. Azért volt ez nekünk jó, mert bármikor történt  valakivel gond, mindig volt orvos aki rendelt és tudtak fogadni minket. Ha nem volt időpont akkor meg az esti időpont nélküli rendelésen ha kivártuk a sorunkat, akkor idővel csak bejutottunk az orvoshoz. Volt éjszakai és hétvégi ügyelet, és a 11 év alatt sajnos ezt a szolgáltatásukat is igénybe kellett vennünk. Nem sokszor, de akadt rá példa. Jól együtt dolgoztak Barnus kórházával, megkaptak minden eredményt, így képben volt mind. Az egyik nőgyógyász végzettségű volt, a másik sebész, a harmadik sportorvos, a negyedik gyerekorvos. Ha tudtuk milyen doki kellene nekünk, akkor mehettünk célzottan hozzá, de bármelyik ellátta a betegeket, tökéletesen. Nagyon szerettük őket, mikor megtudták, hogy eljövünk akkor elszomorodtak de minden jót kívántak nekünk. 

Elköltöztünk, messze, nem tudunk visszajárni hozzájuk. Orvost kell keresnünk. Akitől vettük a házat őt kérdeztük, hogy tudna-e ajánlani orvost, hiszen ő itt lakott. Azt mondta nagyon kevés erre a körzeti orvos, nehéz lesz találnunk olyat aki megfelelő nekünk. És hát így is lett. 

Első körben segítségül hívtuk a guglit mint jó barátot. 🙂 Találtam is jó párat, mentem az orvosok oldalára, de sorban ki van írva, hogy nem fogadnak új beteget. 😦 Olyan kis rendelőintézet mint ami Hoeilaart-ban volt pedig nincs is a környéken. 😦 No ez remek. 😦 Gyuszi azért próbálkozott, de nem járt sikerrel, új beteget valóban nem fogadnak. 

Találtam egy ilyen kis rendelőt Aalst-ban. A kis körgyűrű mellett van, kb. 10-15 percre tőlünk. Mikor elköltöztünk Overijse-be a Hoeilaart-i rendelő is kb. ennyire volt tőlünk. 

Először elmentünk velem, mert a költözés után két nappal már nagyon beteg voltam, állandóan csak köhögtem. Gondoltuk szét nézünk. Egy kedves doki fogadott minket, teljesen rendben volt minden. Elmondtuk, hogy van nekünk egy Barnusunk és orvost keresünk. Ő elmondta, hogy van egy cf-es betegük, de ő már felnőtt, így nem ismeretlen a betegség előtte.  Beszélgettünk hol lakunk, ő csak a miatt aggódott, hogyha ki kellene jönni hozzánk és sürgősen segítségre lenne szükségünk, akkor az időbe fog telleni, hogy ide érjenek. Igen, ez elgondolkodtatott. 

Eljöttünk, megbeszéltük, hogy nagyon rendes volt a doki, segítőkész, még a gyógyszertárat is felhívta, hogy mire odaérünk keverjenek nekem ki egy gyógyszert. Őszintén elmondott mindent, és hogy természetesen vár minket ha szükségünk van rá. Beszéltünk a sürgősségi részről is. Egyik szempont, hogy hová költözzünk az a kórház volt. Most, mivel mi is és a kórház is az autópálya mellett van és Brüsszelnek ezen az oldalán, így kb. 10 percre van tőlünk. Én mondtam Gyuszinak, ha olyan nagy baj van, akkor úgy sem az ügyeletet fogjuk kihívni, hanem bemegyünk a kórházba. Ebben egyet is értettünk.

Múlt hét csütörtökre Barnus beteg lett sajnos. Nagyon rossz idő van mostanság, hideg, nyirkos, sok a beteg. Összeszedett valami virust szegény, egész nap a hasát fájlalta és elég sok időt töltött ott ahová a király is gyalog jár. Sikerült itt kapnunk a szomszéd utcában egy orvosnál időpontot, Gyuszival elmentek. Megvizsgálta, elmondta mi van, adott gyógyszert, igazolást. Gyuszi tudta, hogy nem akarnám ide hordani Barnust. Ismer már! 🙂 Huztuk a dolgot, de végül tegnap ujra orvosnál kötöttünk ki, mert nem javult lényegesen Barnus állapota. Elmentünk oda, ahol velem voltunk. 

A doki mintha készült volna Barnusra. Egész idő alatt ez az érzésem volt. Nagyon alaposan megvizsgálta, ki nem hagyott semmit. Megdicsérte, hogy remek kondiban van a tüdeje annak ellenére, hogy 17 éves és cf-es. 😀 Nem is ott volt a gond, ahogy én is gondoltam, a torka miatt köhög és hát a pocak még mindig nincs jól. 😦 Orvosunk gondolkodott, majd döntött, gyógyszert ad. Végig nagyon figyelt Barnusra, vele kommunikált. Nagyon tetszett a viselkedése, amit és ahogy csinált! Végig vettük a gyógykezelését, mit miért szed, stb. Szegénykém nem találta az Orkambi-t az orvosi rendszerben, de mondtuk miért és meg is nyugodott, de olyan érzésem volt, hogy tudja mi az Orkambi, ami megint arra enged következtetni, hogy utána nézett a dolgoknak. 🙂 

Kimentünk, és megkérdeztem Barnust is, neki is szimpatikus volt, olyan akivel együtt lehet működni. Azt hiszem döntöttünk is, igaz kicsit messzebb van, de ide fogunk járni. Ha ez a doki nincs itt, akkor ott lesz más, van esti ügyelet, nem messze van az Aalst-i kórház, sok gyógyszertár. És kedvesek, segítőkészek voltak, a doki is a recepciós is. Jó lesz ez nekünk!

Meg van az új orvos, ami nagyon, de nagyon megnyugtató!!! 🙂