Címkék

, , , , , , , , , , , ,

Az olyan emberek mint én, akik a családjukért a világ végére is elmennének, azok most szenvednek. Mert az ilyen embereknek a kutyák, a cicák is családtagnak számítanak. Miben is? Természetesen soha nem lehetnek egy szinten az ember szívében a gyermekeivel, de a soron következőek. Szereted, gondoskodsz róla, enni-inni adsz neki, ő meg viszont szeret, mivel beszélni nem tud (kivéve Charlie-t), igy nem tudja elmondani, hogy mennyire szeret, csak a viselkedésével.  Odabújik, a szemedbe néz, dorombol, vagy éppen be nem áll a szája és még ezer féle módon tudják jelezni szeretetüket. És ott vannak! Mindig ott vannak, vigasztalóan bökdös orrával, megnyalja a kezedet, mancsával bökdös, hogy ne sírj, okos buksiját a tiédhez szorítja, vagy csak ücsörög a lábad mellett ha az kell. Így aztán kölcsönös rajongás után vigyázol rá, elviszed orvoshoz, fogod a mancsát, aggódsz érte. Szóval szereted!!! ❤

Tudom vannak ilyen emberek sokan még. És az ilyen embereknek a szíve szakadt meg az olyan hírek hallatára, ami szerda este történt Magyarországon, Kiskunlacházán. Leégett egy menhely épülete, benne pusztult az ott lévő összes kutyus, a menhely összes élelme, tartaléka, az összes olyan dolog, amire szükség van egy menhely működtetésekor, kezdve a lapátokkal, seprűkkel, ilyen-olyan gépekkel. Minden elégett, maradt viszont 250 éhes kutya és 40 éhes cicaszáj. 

Sokan útra keltek az ország minden részéből, hogy vigyenek kaját a megmaradt állatoknak, de én mit csináljak? Messze vagyok, sok pénzt küldeni nem tudok, mivel segíthetnék?

Van egy kedves kis csoportom a facebook-on, pár százan vagyunk, de jó kis csapat, segítünk egymásnak ahol tudunk, tanácsot adunk, megbeszéljük a dolgokat, ha kell vigasztalunk vagy együtt örülünk. Gondoltam bevonom őket, segítsünk együtt. Aztán tovább gondolkodtam, hogy mennyi csoport lehet még Belgiumban a magyaroknak?

Dehát itt összefogás kell most! Csináltam egy csoportot azoknak, akik Belgiumból szeretnének segíteni:

https://www.facebook.com/groups/392511707776163/?ref=aymt_homepage_panel

Kb. 5 egész perc után már jelentkezett valaki, aki azt mondta megy február 5-én Magyarországra és elviszi a menhelyre az adományokat, ő ezzel jótékonykodna. Hálás szívvel elfogadtuk! És ezzel együtt elindult a gyűjtés!

Estére már körvonalazódott a helyzet, örültem, hogy nem most, hanem csak bő egy hét múlva ér oda a mi adományunk. Örömmel láttam, hogy innen is, onnan is írtak az emberek, mert úgy érzik egy-egy zsák kutyakaját meg tudnak venni és jó szívvel elküldik. Gyűjtés van: takarók, pokrócok, párnák, szivacsok, gyermekágy matracok, mindenféle textil ami használható egy menhelyen, az építkezéshez szögek, drótok, csavarhúzók, kalapácsok, fűrészek, mindenféle másnak már nem kell gépek. Söprűk, felmosók, tisztítószerek nagy mennyiségben, kötöző szerek, fertőtlenítők, stb. Az állatoknak fém tányérok, száraz- és nedves-tápok, pórázok, nyakörvek. Cicáknak almok, alomtálcák, száraz- és nedves-tápok, kaparófák. A kiscicákat és a kiskutyákat se felejtsétek el, abból jelenleg hiány van! És minden ami az embernek eszébe juthat, jöhet! Mindenért hálásak lesznek, hiszen semmijük nem maradt!

Pár sorban megosztottuk franciául és flamandul, hogy mi történt. Sokan mondják, hogy jelentkeztek a belgák is, munkatársak, barátok, ismerősök. Ha nincs állatuk, akkor szívesen küldenek pénzt, vagy hozzák a kis csomagjukat támogatásként. Engem meghatott ez a kedvesség!

Most itt tartunk, egy napja megy a kampány, gyűjtünk, ha szeretnél adakozni, akkor írj nekem nyugodtan, mondom hová viheted a csomagodat, Belgium több részén már most is vannak gyűjtőpontok, ha segíteni szeretnél de nem tudod mit vegyél, akkor is keress meg nyugodtan, mondom a listát. Ha pénzbeli adományt küldenél, akkor itt a számlaszám:

OTP:11742214-20015893
IBAN:HU73 1176 3426 5940 0880 0000 0000
SWIFT:OTPVHUHB

Ha Belgiumban élsz és még több információt szeretnél, akkor gyere a csoportunkba, amit tudok mindent felrakok tájékoztatásként. Kedden újra telefonálok, akkor meglátjuk mit mondanak, hogy mi az ami még hiányzik, hogy célzottan tudjunk, hatékonyan segíteni. 

De egy a lényeg, február 5-én kisbusz indul Belgiumból Magyarországra, remélhetőleg megtömve mindenféle hasznos dologgal az újrakezdéshez! Mert jót tenni, jó!!! ❤