Címkék

, , , , , ,

Nézem a facebook bejegyzéseket és nem tehetek róla, de nem értem! Tudom most nem leszek népszerű, de nem érdekel, akkor sem értem, hogy mi a csuda történt az állattartók körében szilveszter éjjelén Magyarországon? 

Az most teljesen lényegtelen, hogy mi értelme van a petárdázásnak (semmi!!! 😦 ), de miért a gazdik pampognak, hogy tiltsák be a petárdázást (ja, hogy tilos? 😦 ) a tűzijátékot, mert sok állatnak zavarja a nyugalmát. Elárulom nem csak az állatoknak, nagyon sok embernek is. DE! Hol a fészkes fenében vannak azoknak a kétségbeesetten rohanó állatoknak a gazdái?

Emberek, tudjunk már választani!!!

Vannak akik szeretnek bulizni, de elviszik a kutyut, cicut szülőkhöz, barátokhoz, hogy biztonságban legyenek. Vannak akik miután valamikor kiderült, hogy a kutyája kétségbe esve bújik ezektől a robbanásoktól a 10 cm-es szekrény alá is, akkor továbbiakban lemond ezekről a bulikról, mert  a kutyáját, cicáját családtagként kezeli és inkább otthon marad vele. Hangosra veszi a tévét, masszírozza, duruzsol a fülébe, ha kell nyugtatót ad neki, vigyázza, óvja, mert szereti, mert az a kutyus oda bújik hozzá, mert boldogan várja haza, mert minden mozdulatára figyel, mert a gazdi annak az állatnak az élete értelme és megpróbálja viszonozni a gazdi ezt az önzetlen, máshoz nem hasonlítható szeretetet. 

Emberek, hát hová figyeltek? Nektek kell óvni, vigyázni az állataitokra, miért másoktól várjátok el? Én ezt nem is értem! Az, hogy a másiknak el megy az esze az az ő baja, én meg próbálom kompenzálni ezt a családom felé, ez meg az én dolgom! 

A gyereket sem hagyom otthon ha nem tudom másra bízni, mert én bizony bulizni akarok. Meg milyen már, hogy a kutya kinti kutya, nem jöhet be a lakásba.  Vajon érez az a gazda lelkiismeret furdalást, akinek a kutyája négyszer szökött meg szilveszter éjszaka. Háromszor haza ment, negyedjére nem, keresték, még az interneten is, pedig drága lélek otthon volt, a kertben kapott szívrohamot ijedtében és meghalt. Mert a “kedves” gazda nem engedte be a házba. Kinti kutya. 

Az ami az utcán folyik nem a mi felelősségünk, de ami az ajtón belül igen is a miénk. Kutyát ne tartson az, aki szerint mostanában szokás kutyát tartani, mert az olyan jó, azt várja el a társadalom. Tartson az, aki szereti szívből, tudja mik a szükségletei és azokat ki is elégíti. A gyereket sem adjuk vissza, hogy bocs ez félős, beteges is, meg hol ez hol az a baja! 

Nálunk Taszika régen nagyon félős volt, most az öregség jótékony hatása ebben az esetben, hogy süket lett a lelkem. Sam-et egyáltalán nem érdekelte a puffogás, durrogás. Jack csak figyelt, fel-felkapta a buksiját, de semmi. Charlie viszont félt. Már 11-kor úgy rohant be, mint akit űznek, pedig úgy gondoltam akkor még nyugodtan tudnak pipilni, szaglászni. De nem. Éjszaka egykor meg még nem. Közben félt, ugatott néha, remegett. Párossával simiztük, vakarásztam, azt játszottuk, hogy befogom a fülét meg ilyenek. Nagyon sajnáltam őt, mert nem tudtam neki megmagyarázni, hogy nem lesz baj. Aggódtam, mert olvastam, hogy úgy meg tudnak ijedni, hogy gyakorlatilag a gazdi kezei között fekve áll meg a szívük. És én elhiszem!  😥 

Most nem akarok kitérni a petárdázók meg ordibálók, buszmegállókat, kirakatokat beverőkre, mert úgy sem tudja senki megmagyarázni nekem, hogy ez milyen buli, milyen ünneplés és mi értelme van ennek. 😦 

De azt megemlíteném, hogy Olaszországban van egy kis városka, ahol betiltották a petárdázást és csöndes tűzijáték volt szilveszter éjjelén az állatok miatt. Szerintem az ott lakók is jól szórakoztak és remélhetőleg egyetlen kutyus vagy cicus sem szaladt világgá rémületében!  ❤

Ja, és hogy itt mi a helyzet Belgiumban? Erre amerre mi lakunk nagyon sok kutyus él családoknál, de bizony egy sem kint, mindet lakásban tartják. Én még egyetlen kutyaólat sem láttam sehol a házaknál. Az internet sincs tele kóbor kutyákkal. Biztos itt is vannak, meg biztos van ahol tényleg házőrzésre tartják a kutyusokat, de remélem vigyáztak rájuk!