Címkék

, , , , , , , ,

Pénteken kezdődött, majd valamelyest csillapodott, de vasárnap hajnalban újra kezdődött, szépen végig is vonult az országon. Bizony előfordult  a 100 km/h széllökés is, ezért le is zárták a parkokat, az erdei utakat a lezuhanó fák, gallyak miatt. Sok rendezvényt töröltek, sok piac ki sem nyitott. És egész nap süvöltött, visított, az eső hol eleredt, hol csillapodott. A szerencse az volt, hogy bár az utóbbi napokban elég hidegek voltak, a hétvégére megenyhült a hőmérséklet és nem lett az a csontig hatoló hideg idő amit befúj a szél a kabátok alá is. De az esernyőt azt el lehetett felejteni mindenhol. Igaz szerintem sokan ki sem dugták az orrukat. Mi sem.

Előre készültünk, tapasztalatból tudjuk már, hogy ilyenkor minden repül az udvaron. Így aztán ami zárható volt azt bezártuk, a  takarókat leszedtük, hogy ne legyen semmibe alkalom beleakaszkodni. Szombat délutánig bizony a fákról csak a jó fele potyogott le a  leveleknek, ezeket Dávid össze is takarította, zsákba rakta, de mivel elfogyott a  papírzsák (ebbe kell rakni a zöld hulladékot és kitenni a szemétgyűjtéskor), a többit a fák tövébe húzta. Szél úrfi besegített vasárnap rendesen. Egyrészt majdnem lerázta az összes levelet a fáktól, így nem kell már csak egyszer összegereblyézni, zsákba rakni. Másrészt pedig az összes levelet befújta a kert egyik sarkába, így aztán hajrá, munkára fel, zsákba lehet rakni. 🙂

osz1

Már pár hete be lettek hozva a virágok a teraszról, ilyenkor az ebédlő egy része igazából dzsungelként néz ki, amit én nem nagyon bánok.

osz4

Mivel kinn szoktak lenni a teraszon, a napfényen, ezért aggódom értük, hogyha sötétebb helyre tenném őket akkor megsínylenék, ezért csupán az ablak másik oldalára kerülnek. Meg is ajándékoznak télen színes virágokkal, amiknek a szürke-barnaságban igen tudunk örülni. 

osz2 osz3 osz5

Ma korán reggel az erdőben ücsörögtem a szokásos dugóban, közben fényképeztem párat. Múlt héten még az egész erdő sárga volt a fákon lévő levelektől. Ma reggelre a fák nagy része kopaszan nyújtózkodott az ég felé. Az örökzöldek még szép világos színben pompáznak, csak később fognak sötétebb zöldre váltani. Szép ez az időszak is, bár szebb ha tovább tarkák a fák és többet süt a nap.

osz6

Lassan vége a novembernek is, jön december, télapó, karácsony aztán új év. Már alig több mint egy hónap! 🙂 Addig még nagyon sok minden történhet, és a jövő pedig ki tudja mit tartogat?  🙂