Címkék

, , , , , , ,

Múlt vasárnap, az előző héten történtek miatt mindenki görcsben volt, nem ment sehová, mindig a híreket bújtuk. Kicsit ki kellett mozdulnunk. 

Először Axi barátai találtak rá a helyre, majd elcsalták őket és kedvet kaptak hozzá mindketten, majd a sok mesélésnek meg lett az eredménye, mert most már Katinka is csatlakozott hozzájuk. Mondtam is, hogy egyszer megnézem őket. Gyuszi meg mondta, hogy ő meg kipróbálná. Nekem a kezeimmel esélyem sem lenne, de szívesen elkísértem őket. 

És hogy mi is ez? Brüsszel itteni oldalán a Debroux-tól pár percre van egy hely ahol falat lehet mászni. Nézzétek csak:

Esztikém itt mutatja meg mit kell csinálni, mit kell nézni:
mászás3

Na és akkor a próba:
mászás7

És Apuci így kell lógni:
mászás8

Meg falat mászni, Axi magyaráz, segít:
mászás1

És az első igazi falmászás:
mászás4

Közben a lányok már rohangáltak a falon bemelegítésként:
mászás2

Katinka hamarosan felmászott az egyik csúcsig:
mászás5

És persze Esztike is (sajnos nem látszik ebből az állásból milyen magasan járt, mert én is az emeleten voltam):
mászás6

A gyerekeknek bérletük van, járnak rendszeresen. Gyuszi a második után azt mondta, hogy nem fog tudni menni sűrűn, mert a mászás az egész izomzatot megmozgatja és szegénykém alig tudott mozdulni, mindenhol fájt neki. Persze ez idővel majd elmúlik,  megedződik. 🙂 

Örülök, hogy járnak, ide koncentráció kell, figyelem, fegyelem. Muszáj kitörölni az embernek a fejéből mindent, különben nem csinálja jól. Át kell gondolni hová a kezet, hová a lábat még mielőtt elindul és közben is nagy koncentrációra van szükség. Így teljesen kikapcsolja az ember agyát, amire azok után a napok után is nagy szüksége volt mindenkinek, de a dolgos hétköznapokban is jót tesz, hogy az ember agya leálljon.