Címkék

, , , , , , , , ,

Három hete olyan hűvös volt, mindenki aggódott, hogy be kell fűteni, sőt egyes helyeken tartósan olyan hideg volt, hogy bekapcsolták a központi fűtéseket a társasházakban. 

Aztán egy nap alatt megfordult az egész, beköszöntött a nyár, jött a meleg, mit meleg a fullasztó, izzasztó szauna. Csapadék már hetek óta nem esett, ennek ellenére egy-egy napon 85 %-os páratartalom volt kint. Ha felmostam, akkor nem száradt meg a föld, állt a levegő és közben már jóval 30 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála. 

Hétvégén mire eljött a költözés ideje, hát bizony mindenki ki volt nyúlva szó szerint. Éjszaka is meleg volt, nem lehetett pihenni rendesen. Ki itt, ki ott rogyott össze. 

És eltelt két nap, pont a fele hőmérséklet lett, mint hétvégén, 19 fok. Pár napig még kitartott a meleg a falakban, odakint, de ma már elő kerültek megint a hosszú nadrágok, pulcsik. 

Előre láthatólag, jövő héten nem lesz már ilyen trópusi meleg, húsz-egynéhány, ami nekünk tökéletes. Abban lehet élni is. 

Tudom, vannak, akik imádják a meleget, a tűző napsütést, ők bizonyára élvezték ezeket a napokat, de mi inkább a kellemes meleget részesítjük előnybe. És igaziból az volt a legrosszabb, hogy pár nap alatt történtek ezek a változások, oda-vissza. Remélem most már nem lesz ekkora ingadozás, csak olyan unalmas 24-26 fok, nekünk az is tökéletes. 🙂 Hajrá belga nyár! 🙂