Címkék

, , , , , , , , , ,

Még a télen rábukkantam a facebook-on erre az oldalra, sajnos akkor már nem voltak nyitva, de kértem hírlevelet, és kaptam is, talán két hete az elsőt, hogy készülődjek, mert hamarosan nyitnak. És múlt csütörtökön délután mi is elindultunk terepszemlére. 🙂

Marie’s garden egy kertészet, óriási területen.

mariesgarden

Ők termelnek, te odamehetsz és leszedheted amit szeretnél. A bejáratnál ki van írva, hogy éppen mit lehet leszedni, felszedni, kiszedni, csipegetni, az mennyibe fog kerülni a mérlegelésnél, darabszámnál. 

A fő úttól nem messze már óriási tábla és parkolónak kijelölt szántó is segít megtalálni a helyet.

méri kertje1

 

 

A kapuban lánykák zacskókat és műanyag dobozkákat osztogatnak, ha valaki venne valamit. De adnak talicskát, nagy műanyag tárolót is, ha valaki sok zöldséget, gyümölcsöt szeretne vinni, vagy egyszerűen a gyerekkel csak jót szórakoznának.

Kb. másfél órával a nyitás után ott voltunk, de már csak  a nézelődés maradt. 😦 

méri kertje2

 

A spenót tövig lecsipegetve, a salátáknak csak  a helye látszott,  az eper töveken már csak a zöld szemek sorakoztak, bár több helyen is láttuk, hogy a gyerekek azt is leszedték. Azért úgy gondoltuk, hogy szétnézünk mi is lesz itt, mert az látszott, hogy még nagyon nincs kész. 

Találtunk epret fóliában, találtunk szabad ég alatt, sőt, a farm végében egész nagy területen új telepítéseket is. Azt gondolom, ha egész évben termő eprük van, akkor arra nagy lehet a kereslet.

méri kertje3

 

A kert egyik végében találtunk pár sor málnát és egy sor szedret (ami bazira vissza volt vágva, nem is értem, na mindegy), ribizlit.

méri kertje4

 

Sétánk során találtunk paradicsompalántákat is az egyik óriási fóliában. Nemrég ültethették el őket.

méri kertje5

 

Szabad földön valami karalábé szerűséget, petrezselymet, hagymát, spárgát sok helyen meg csak az látszott, hogy onnan majd ki fog nőni valami egyszer csak. 

Fura volt egy kicsit, hogy mennyire másképp csinálják, mint ahogy mi csináltuk mamával otthon. Na de mindegy is, örültünk ennek, meg is beszéltük, hogy amikor tehetjük akkor jövünk. Nincs messze, bio, és az árak is barátságosabbak a boltiénál. 🙂

Még azon a napon kaptam egy újabb levelet a kertészetből, hogy mivel annyi látogatójuk volt az első napon, hogy nincs mit szedni, így másnap már ki sem nyitottak, várni kell pár napot, hogy újra érjenek, zöldüljenek, pirosodjanak a szüretelni valók. 🙂