Címkék

, , , , , , , ,

Szőröznek! Főleg Sam. Gyönyörű a szőre, ami persze ilyenkor tavasz közeledtével el kezd hullani és mivel jó sok van neki, hát szinte egészen őszig hullik. Vettünk már mindenféle keféket, fésűket, van furminátorunk is, ami egy remek kis találmány. Mikor Gyuszi megmutatja mennyi szőrt szedett ki vele, akkor mindig örülök, na az már nem a lakásban köt ki. De marad jó sok még a kutyiban.

Aztán itt ez a gyerek. 🙂 Édes pofa, imád fürdeni, de utána jaj! Még a plafon is vizes (nem vicc! 😀 ) És hát az lenne az igazi, hogy közben átfésülni, kifésülni az elhullott szőrt, de hogy lehet ezt megoldani egy kukaccal? 😀 Sehogy.

Januárban voltunk Taszikámmal fodrásznál, és akkor eszembe jutott, ugyan kérdezzük már meg, hogy a goldikkal nem lehet valamit kezdeni? De, mondta a hölgy, évente kétszer hordják hozzá a goldikat, tavasszal és ősszel. Ilyenkor megfürdeti, alaposan kikeféli őket, megigazítja a gyönyörű bundit és kész is a szépség. Na akkor gyorsan kértem is időpontot, mert tudtam nem egyszerű menet hozzá bejutni. Három hónap múlva tudott leghamarabb adni időpontot, nem is egyszerre, egyik kutymuty most szombaton megy reggel 8-ra, a másik egy hét múlva délutánra. 

Charlie lesz az első, úgy gondoltuk.

charlie

Gyönyörű, selymes szőre van, még nincs kész, még nem igazi goldi, de emlékszem Sam is kb. másfél éves volt, mikorra teljesen kifejlődött és kinőtt a mostani bundája, most ilyen szépséges. ❤

sam

Charlie egy rendkívül jó egyéniség, mindenki imádja, nagyon jó fej és nagyon okos. Ő lesz az első, meglátjuk, hogy fogja viselni. Illatos baba lesz ő is, Sam meg fog tőle zakkanni, ha Taszika megy, akkor egy napig kísérgeti, mert ugye a sampon miatt nem érzi a szagát. 🙂 

Na szóval a hölgy mindig kéri, hogy hagyjuk ott Taszikát, de most Charlie-t biztos nem fogjuk ott hagyni, mert ő nagyon félős és attól biztonságba érzi magát, ha ott van a gazdija. Így aztán majd készítek képet és dokumentálni fogjuk az első fodrászkodást. 

(Gyuszi tavaly nyár végén vett egy felfújható, 1-2 gyereknek elég kis medencét, kb. másfél méter átmérőjű. Nyáron kirakjuk, kíváncsi vagyok bele megy-e, mert Sam nem mert annak idején. Na de majd most hátha! Charlie beleviszi a huncutságba. 🙂 )