Címkék

, , , , ,

Politikamentesen!!! Részemről!

Már hetek óta sztrájkok vannak Belgium szerte. Beosztották mely régiók mikor sztrájkolnak, ez meg is jelent szépen  mindenhol, hogy az emberek rá tudjanak készülni már jó előre.

Mit is jelent itt a sztrájk? Először is nagyon komolyan veszik. Másodszor meg nincsenek hőzöngések ellene, hiszen mindig meg van rá az okuk. Most is begyűjtöttek minden indokot, amit meg is írnak az újságok, és mindenki bólogat, hogy igen, igen, jogos. Persze morgolódók itt is vannak, meg rossz, ha az ember a 3 hónappal ezelőtt kért időpontja az orvoshoz e miatt törlődik, de aztán mindenki megnyugszik, mert úgy sem tud mit csinálni.

Sztrájk már volt novemberben is Brüsszelben, sajnos ez átment utcai randalírozásba, amit mindenki elítélt utólaggó. Sok kár keletkezett, autót gyújtottak, stb. Az emberek gyűjtést rendeztek, hogy kapjon a tulaj egy másik autót, szegénynek, ha már az övé került a vandálok keze ügyébe.

Most hétfőn Brüsszel van soron. Nem lesz vonat, nem lesz metro, villamos, busz, sok intézményben sztrájkolnak, csak ügyeletet tartanak. Azért vártunk, vártunk, hogy lesz-e valami változás esetleg, de tegnap már megérkezett a suliból is a levél, nem lesznek iskolabuszok, elmaradnak a külön órák, az étteremben csak egy féle kaja lesz. Az iskola nyitva lesz természetesen, csak éppen a diákok óriási része nem fog tudni bejutni, mint ahogy a mi gyerekeink sem. 60 akárhány busz van, ezek szállítják a 3200 gyereket, no ezek nem fognak közlekedni, innen indulva kizárt, hogy gyerekek legyenek a suliban. De most nem gond ez, mert a szülők is otthon maradnak. Aki tudja elintézi, hogy otthonról dolgozhasson, mások szabadságot vesznek ki. Vagy rászánja az időt, elindul, úgysem ér be, mert mások is úgy gondolják, hogy autóval elindulnak, ami miatt annyi autó lesz már hajnal óta az utakon, hogy bazi nagy dugók lesznek. És örülhet, ha lesz alkalma visszafordulni, mondjunk nem az autópályán ácsorog órákig.

15-én ugyan ez, csak annyi változtatással, hogy akkor egész Belgiumban sztrájkolni fognak, megáll az élet majd, szó szerint. A suliban sem lesz semmi, még kaja sem. 

Hát így fognak alakulnak a következő hétfőink. A sztrájkolók meg remélem elérik amit szeretnének! 🙂