Címkék

, , , , , ,

Volt itt két bazi nagy étterem a városkában ahol lakunk. Egyszer-egyszer voltunk egyikben is, másikban is, sőt a Chi-Chi’s-t nagyon kedveltük. De aztán jött a válság és elmaradtak a vendégek, nem volt gazdaságos az óriási épületek fenntartása, így  bezártak sorban.

A Chi-Chi’s helyén sportcentrum nyit a napokban, a másik helyen meg fogalmunk sem volt mi készül, csak azt láttuk, hogy valamit csinálnak, de nagyon. Aztán kikerült egy tábla, de akkor sem lettünk okosabbak.

És elérkezett november közepe, és kitették az új táblát, hogy bizony nyitnak hamarosan.

cru2

Pénteken mentünk a heti bevásárlásra, és láttuk tele a parkoló. Gondoltuk bemegyünk, szétnézünk. 

Az üzlet neve CRU. Állítólag a Colruyt üzletlánc minőségi üzletei ezek Belgium szerte, bevallom én még nem láttam sehol. Na de itt van, tessék: 

cru1

A plakátból kiderült, hogy valami bevásárlós-élelmiszerrel kapcsolatos üzletről van szó. Bementünk szétnézni. 🙂 Ami mindjárt szembetűnő volt, hogy ilyet bizony még eddig nem láttunk. A bejáratnál kedves eladók, egyből a kezünkbe nyomtak egy kártyát:

cru5

Ez már bizony a miénk, azóta regisztráltam, a nevünkön van. Hogy mihez is kell ez? Csak ezzel lehet vásárolni. Itt is vannak bevásárlókocsik, de a toló rész tetején volt egy nagy hely. Na ide mit kell vajon tenni? Kiderült:

cru3

Nem tudom mennyire látszik a képen, majd legközelebb lefényképezem. Szóval vannak ilyen kis tablet félék. Ezt kell berakni a kocsi tartójába. A scan gomb megnyomásával élesíteni kell a kártyánkat. És innentől kezdve minden terméket ezzel kell bescannelni. A termékeken vagy vonalkód vagy olyan jel van ami a kártyánkon is. 

Hogy milyen is ez a bolt? A zöldséges rész csodás! Leginkább belga termékekkel van tele, de minden friss, ropogós és nagy a választék. A gyümölcsös részen sok egzotikus gyümölcs volt kirakva, meg alma, körte több féle is, de más gyümölcs nem volt. Van egy nagy gépük, és minden reggel az előző napon megmaradt puha gyümölcsökből gyümölcslét készítenek. Nyami, nagyon finom volt, kaptunk kóstolót. 🙂

Aztán lehet kapni házi tésztákat, elég nagy választék sorakozott a polcokon. Durum, nem durum, ilyen-olyan formájú, mindenki megtalálhatta a saját ízlésének megfelelőt a hozzá illő házi mártásokkal.

A kenyeret helyben sütik, mi este voltunk, már nem nagyon volt csak pár darab, de igazi házi kenyerek, bagettek sorakoztak a polcokon, később olvastam az oldalukon, mindenféle adalékanyagmentes pékárukat készítenek. Pár édes süti, torta is volt még, mind házi. 

És hát jött a sajtos részleg. Hááát, annyi, de annyi sajtot! Egyszerűen gyönyörűek voltak! 🙂 És biztos finomak is. Itt voltak a tejtermékek is, hi-hi, vettünk zacskós tejet:

cru4

Ó, milyen finom cappuccinót csináltunk belőle!!! 🙂 (Na ez például olcsóbb volt a szomszéd boltban sorakozó friss tejeknél. 🙂 )

Szemben a húsos rész, üveggel elválasztva a hűtőkamra. Aki szeretne akár egy fél disznót is megvehet, ott voltak az üvegfal másik oldalán. Frissen készítették a mindenféle húsos csomagokat, akár kivánságra is. Logikusan itt található a felvágott részleg is. Lehet kapni egészben, szeletelve mindenféle felvágottakat.

Pár lépésre innen gyomorkorgató helyre értünk, készételeket főztek, csomagoltak egy pultnál, amit természetesen meg lehetett vásárolni. Nyam-nyam, nagyon jó illat terjengett erre. 

A következő részleg érdekes volt. Természetesen ezernyi boros üveg sorakozott a fa ládákban, polcokon, ízlésesen, de egyáltalán nem hivalkodóan. Ide tettek asztalokat, székeket, le lehetett ülni. Voltak érdekes gépek, amikre ki volt írva, hogy milyen bort tartalmaznak, lehetett vásárolni 1-2 deciket, ha kóstolgatni akart az ember vásárlás előtt. Ilyen volt a kávé és a tea részleg is. Ezek nagyon tetszettek nekem, mert így nem vesz az ember zsákbamacskát, megkóstolod, ha jó megveszed, ha nem ízlik nem veszed. Ennyi!

És itt véget is ér maga a bevásárló hely, de még találtunk egy nyugis, beülős helyet óriási üvegablakok mögött, amiről később olvastam, hogy ott lehet kajálni. Meg lehet vásárolni az üzletben a falatozni valókat és ide le lehet ülni társasággal, beszélgetni, eszegetni, iszogatni. 

A végén nincsenek kasszák. A kis tabletet vagy mit meg kell mutatni egy gépnek, az megmondja, hogy kérem szépen ennyit és ennyit kell fizetned, kártyát bedugod és kész. 

Hogy milyen ez a hely? Hát sajnos drága. 😦 Főleg a húsáru, de az mindenhol drága. Az tuti, ha valakinek friss zöldségre, húsra van szüksége az ide bátran bemehet. Nem lehet azt mondani, hogy az egész drága, van ami olcsóbb, de azért szerintem alap járaton drága. Hogy miért? Azért mert szerintem itt a legtöbb termék belga és a legtöbb termék a belga farmokról származik. És hát igen, a minőséget meg kell fizetni. De ha van az embernek ideje, akkor lehet válogatni, nézelődni és lehet megtalálja mindenki a pénztárcájának valót. Ami tetszett, hogy nem hivalkodó, nem csicsás, nem csili-vili. Sok a fa polc, a fa láda, rekesz amiben kínálják a termékeket. Az eladók kedvesek, segítőkészek, remélem így is marad. Minden termék mellett ott vannak az ingyenes papírzacskók, dobozok, attól függ ki milyen és mennyi terméket vásárol. Ha valóban a Colruyt-hoz tartozik, akkor igen meglepő, mert nem fekete, világos és tiszta, kedvesek.

Ami még tetszik, hogy nyitva vannak vasárnap, hétfőn viszont nem, mint olyan sok üzlet itt flamand részen. Ez a Cru. 🙂