Címkék

, , , , ,

Túl sok minden kavarog bennem, hamarosan muszáj lesz kiírni magamból, mert lassan robban a bomba bennem. Állandóan hol egyiken, hol másikon jár a fejem. 

Itt volt ez a hideg vizes dolog is. Mire elért Magyarországra eltűnt sok embernél az értelme, csak egy jó hecc, egy bátorságpróba volt. Lehet leírom, hogy nekem mit jelent a jeges vizes zuhany, mert én tudom miről beszélt az aki elindította.

Meg állandóan történik valami a cf tájékán. Vannak új gyógyszerek, alkalmazzuk amit lehet és várunk, és várunk, és várunk. Elegem van, hogy emberek nevetséges, mű dolgokat fújnak fel (mit vegyen meg, jaj már két éves az autóm, nem szeretek itt élni, stb. stb), nem tudnak örülni annak  amijük  van és kész tragédiaként élik meg napjaikat, fapofával ülve az autójukban,  míg  mások a mindennapokért, a levegővételért küzdenek.

Meg itt van az is, hogy zárjuk-e a gyereket buborékba, hogy ne legyen semmi baja, vagy ne? Ítéljük őt örök magányra, keserűségre, depresszióra, vagy engedjük ki a világba, ahol megkockáztathatjuk, hogy elkap többször valamilyen betegséget, de lesznek barátai, nevethet, élhet, tanulhat. Nagy dilemmák ezek, főleg ha kőkeményen igazak és valósak.

Hogy éli meg valaki ha beteg? Te elmondod fűnek-fának, hogy mi van veled? Miért nem hirdetik a cf-es betegek, hogy mi a bajuk? Míg egyesek szinte táblával a nyakukba járnak, hogy lássa mindenki mi szakadt éppen rájuk, kiérdemelve ezzel mások sajnálatát (segíteni úgy se tudnak), mások miért nem kérnek segítséget még akkor se, amikor már szinte beleszakadnak a bajok hordozásába? 

Ki hogy éli meg, hogy beteg gyermeke született? Téma volt ez egy női blogon, majd megkeresem hol olvastam róla. Mit kell ilyenkor átélni a családoknak a mellett, hogy meg kell birkózni a betegség tudatával, mások meggondolatlanul dumálnak, osszák az észt, nem törődve azzal, hogy fájdalmat okoznak-e ezzel valakinek. Mert hát ki akar beteg gyereket szülni? 

Bölcs dolog-e, ha megkérünk egy gyereket, hogy a saját betegségéről beszéljen? Beszéltünk már vele erről vagy a szülőkkel, tudjuk, hogy áll a betegségéhez? Vajon egyáltalán elfogadja-e, hogy ő más?

Tényleg megteheti valaki, hogy zaklat másokat, mindenféle szennyel elárasztva, csak azért mert szerinte ő ezt megteheti? Hát milyen emberek élnek ma a földön? Miért teheti meg? Milyen jogon? 

Lassan megint bezárkózom, pedig nem kellene! Mert ilyen dolgok foglalkoztatnak mostanság.