Címkék

, , , , ,

Junius 24-én nagy hír jelent meg az amerikai cf oldalon.  Milliók vártak már erre a hírre, sokan reménykedtek a pozitív eredményekben.

Tudtuk, hogy van ez, tudtuk, hogy folyik a tesztelés, tudtuk, hogy Amerika után Európába és Ausztráliába is kipróbálták betegeken. Voltak akik placebo-t kaptak, voltak akik az új készítményt. Még tavaly olvastam erről, a doktornő pedig megerősítette, hogy igen, hamarosan tesztelni fogják Belgiumban is, de az én gyerekeimet nem engedi, hogy részt vegyenek benne, mert ők túl jól vannak. 

Amit elmondott, hogy egy olyan készítményről van szó, ami csak a delta F508 génmutációjú embereken segíthet, viszont ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor minőségileg más életet fognak ezek az emberek élni. Most csak várjunk. Ami jó, hogy itt nem évekről, hanem hónapokról van szó. Pár hónap a tesztelési idő, aztán kiértékelik és ha zöld utat kap, akkor hamarosan ki fogják adni ezt a gyógyszert. Türelemre intett minket. Mondta, hogy tudja ebből van már a legkevesebb ezekben a családokban, de ez jó lesz, csak várjuk ki szépen a végét.

És 24-én megjelent a hír, a gyógyszer működik, beadták engedélyeztetésre, és el is fogadták az eredmények alapján (ez egy nagyon komoly procedúra különben, és nagyon sok adatot, eredményt kérnek be ahhoz, hogy rábólintsanak a gyártásra). Körülbelül egy év, de arra számítanak, hogy 2015-ben már kézhez kaphatják a gyógyszert azok, akiknek szüksége van rá! Értitek ez milyen csodálatos dolog? Sok-sok évig biztattak , tartották bennünk a lelket, hogy meglesz, meglesz, csak meg kell érni. Hát itt van, tessék. 🙂 Győztünk? Jövőre megmondom! 

És nyáron meg kell tennem, amitől már évek óta nagyon féltem, de ez erőt ad, segíteni fog. Talán az, aki elutasítja ezt az egészet könnyebben fogja elfogadni. Talán ezt kellett megvárnom? Valaki elárulhatná, hogy erősítsem meg a lelkem ehhez a beszélgetéshez, hogy kibírjam. Már most sírok. 😦 De jó lesz, utána biztos jó, jobb lesz. Csak ne félnék annyira. 😦