Címkék

, , , , , , , ,

Nem sok kedvem van hozzá, de írok róla, mert megkértek rá. Megint okulásként, megint azért, hogy tudjunk, tudjatok róla, hogy másokkal ne történjen meg hasonló eset!

Talán emlékeztek, múlt héten hétfőn rohannom kellett Samuval a doki bácsihoz. Szegényke folyamatosan pötyögtette a pisit. Azt gondoltam fölfázott, vagy valami vírust össze szedett. Elmentünk, kapott szurit, azt mondta a doki bácsi, hogy ez 10 napra elég kell legyen, de addigra meg is fog gyógyulni. 

Aztán tegnap azt vettem észre, hogy eltűnt, alig láttam nap közben. Kétszer láttam berontani a cica wc-be, de ennyi. Este előjött, de nagyon nem tetszett nekem. Fura testtartással közlekedett, a hátsó fele szinte lógott és észre vettem, hogy újra pötyögteti a pisit. Olyan érzésem volt, hogy fájdalmai vannak.

Hívtuk doki bácsit, bemondta az üzenetrögzítő, hogy jelenleg műt, hagyjunk üzenetet és visszahív. Na igen, de mikor?  

Negyed kilenc körül már nagyon féltem, éreztem, hogy valami baj van! Kaptunk segítséget, hogy hol nézzünk utána ügyeletnek, kórháznak. Találtunk egyet Brüsszelben, nem messze tőlünk. Gyuszi telefonált, mondták várnak minket.

9 előtt nem sokkal oda is értünk. Hát a diagnózis meglepett minket, még csak nem is hallottunk róla, hogy van ilyen. 

Samunak a hólyagjában kristályok voltak, amik megakadályozták abban, hogy pisilni tudjon. A nagy erőlködésnek lett az a pecsételgetés az eredménye, a hólyagja viszont már feszes volt, ezért volt a fura testtartása. Mivel gyorsan kellett cselekedni, ezért leborotválták a mancsocskáját, kapott egy kanült. El kellett altatni, mert a beavatkozást nem úgy tűrik mint az emberek, meg kellett katéterezni. Ez a probléma az ivartalanított kandúroknál igen gyakori, a doktornő elmondása szerint. Megnyugtatott, hogy nem lesz gond, és Samu is békés volt, így ott hagytuk.

Ma 10 után lehetett telefonálni. Katinkám felhívta a kórházat, elmondták, hogy jól van a mi Samunk, minden rendben van vele. Holnap haza is jöhet, ha kihúzzák a katétert és tud egyedül pisilni. Addig átmossák a szervezetét, hogy kiürüljenek ezek a kristályok.

És aztán mi lesz? Változtatni kell az étrendjén, azt mondta az orvos. Láttam én a boltba sterilizált cicáknak való ennivalót, de nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, lehet kellett volna. Már sokszor volt ivartalanított cicánk, de soha nem volt ilyen probléma, talán azért mert házi cicák voltak. Samu nem az, van benne valami nemes vér a doki bácsi szerint is. A feje formája, az alkata, a szőre minősége is azt mutatja. Nem is szőre, hanem prémje van, finom selymes a tapintása. A szeme meg! Mindenkit mosolygásra késztet, az orvosunkat is a szeme fogta meg először, hogy milyen szép, pedig gondolom már sok cicaszemet látott már. 

Remélem holnap haza is jöhet! Infó lesz még az étkezésével kapcsolatban, majd megosztom azt is másoknak okulásként. Ne legyen rá szükség, de ha vannak tünetek akkor tudjuk, tudjátok mi lehet a baj!