Címkék

, , , ,

Tegnap este ismerős dolog történt velünk, valami hasonló a múlt században is volt 🙂 volt, réges régen. Na de az elején!

Este Aldiban voltunk, ücsörgök a kocsiban, fájós térdemet masszírozom, meg morgok magamba, hogy milyen buta is vagyok, ezért nem is figyeltem mi történik a parkolóban.

Gyuszi jön, beül, kikanyarodik, megáll. Egy autó ácsingózik a parkoló közepén. Az előbb jött el mellette, de azt hitte valaki tolat. Hát ebben bizony nem ült senki. Gyorsan ki is szállt és visszament az üzletbe szólni, ahol rossz volt a hangosbemondó, de azért a pénztáros gyorsan körbeszaladt, meg is lett a kóbor jószág, illetve autó gazdája. Riadtan rohant ki, hogy ajaj, meg huha. 

Mi eljöttünk, majd ecseteltük, hogy ezt itt Belgiumba miért is veszélyesebb mint talán máshol. Először is szép lassan gurul ki az autó és ha ott megy egy gyalogos, akkor ezer százalék, hogy a gyalogos nem fog megállni, megy tovább, mint egy vak tyúk, mert hogy itt a gyalogosok meg vannak győződve, hogy nekik mindent szabad és mindig mindenkivel szemben elsőbbségük van. Arról nem is beszélve hány idős ember lavirozik a bevásárlókocsiba kapaszkodva. Na ők aztán tuti nem fognak elugrani, meg mondjuk a gyerekek se. Mert ugye ha nincs sofőr, akkor nincs aki megálljon, tehát az autó szépen elcsaphatja az embert. A másik ami eszünkbe jutott az ugyan ez, csak autóval. Ugyancsak nem fog megállni senki egy kitolató autónak, eredmény a nagy koccanás.  Meg is állapodtunk, hogy ez különben is jó nagy felelőtlenség, de itt talán még inkább.

Aztán eszembe jutott egy régi eset. Gödöllőn az egyetemen laktunk, akkor még volt családi szint (nem tudom ma van-e), az egyetem hátsó részében egy óriási parkoló mögött volt a bejárata. Egyszer sétálunk kifelé, amikor azt látjuk, hogy egy autó szép lassan elindul, és gurul, és gurul egyre gyorsabban. Senki nem ült benne. Gyuszi odaszaladt, az ajtaja nyitva, még be tudott ugrani és megállította. Természetesen volt nagy hálálkodás amikor megérkezett a gazdi. Szépen begurult volna egyre nagyobb sebességgel a fák közé, jól összetört volna. Pedig abban az időben nagy érték volt ám egy autó sokan kincsként vigyáztak rá.

Eredmény? Ugy látszik az emberek nem változnak? Nem gondolkodnak? Ja hogy csak beszaladt a boltba. A bajhoz elég egyetlen pillanat is! Ezt sokan elfelejtik. Olyan ez, mint a biztonsági öv becsatolása, de ebbe most nem akarnék belemenni!