Címkék

, , , ,

Igazából teljesen másról akartam írni ma, de történt az fb. oldalamon egy számomra nagyon elszomorító dolog és ki kell írni magamból.  😦  Megint darázsfészekbe nyúlok, tudom!  😦

12 éve sok-sok embert a képernyők elé szegeztek a képek. Épp nemrég beszélgettünk Dáviddal az akkori szeptember 11-ről. Bár még kisfiú volt, mégis emlékszik sok dologra, hisz azon a napon, szeptember 11-én délutántól napokig csak ez ment minden adón és mi hallgattuk, mert akartunk tudni mindent. Hogy miért és hol és hány áldozat? Ártatlan áldozat! 

Ma kiírtam az oldalamra, hogy emlékeztessem az ismerőseimet, mert valahogy már olyan sok év telt el, a lelkekben halványulnak az akkori emlékek, a képek. Pedig nem kellene, nekem ez meggyőződésem! A világ nem lett jobb, csak rosszabb! Itt volt, van ez a pénzügyi válság, az se véletlen, sok embert megnyomorítva,  szerencsétlenné téve, dühöt és meg nem értést szítva szerte a világban. Ez nem pár ország, pár ember problémája, hanem az egész világé. Az emberek ádázabbak lettek mint valaha, ahol lehet bántják egymást és mindenki kialakít valamit magában amiben hisz, addig mondogatja magának, hogy el is hiszi, hogy a Jancsi bácsi meg a Juli néni tehet az ő bajáról, meg ha neki rossz, akkor bizony Jancsi bácsinak meg Juli néninek is meg kell lakolnia. Hogy miért? Az nem érdekes. És átvitt értelemben ez igaz az egész világra! Lehet velem vitatkozni, de tudja mindenki, hogy keresik mindenre a felelősöket, az okozókat és persze mindig a másik a hibás, ők sosem. 

Megrettenve tapasztalom, hogy számomra kedves embernek ismert emberek szíve megkeményedett és meglepő dolgokat kezdenek el mondani, szajkózni, mintha változtatna ez valamit a tényeken. És ez így megy, egyre csak több és több ember, egyre több népcsoport fordul egymás ellen, ahelyett, hogy inkább a békére törekednének és együtt emlékeznének azokra, akik már nem érhették meg a nyugalmat.

Ó nem, nem kaptam el a gyerekektől a mumpsz és lázas se vagyok! Csak egyszerűen nem tudom elképzelni, felfogni, hogy mi szükség van a gyűlölködésre,  mások bántására? Valaki elmagyarázná nekem? Vagy nálam van a hiba? Tényleg az a fontos, hogy kinek mije van, mire vitte, honnan jött, ki hová nyomta előre? Ezen törik az emberek a fejüket, hogy kinek hogy tehetnének alá, kit hogy lehetne megbántani, kinek hogy lehetne ártani, beszólni? És nem veszik észre, hogy ez milyen ártalmas? Ők ettől boldogok, mert ez az ő boldogságuk?

Huha, akkor nálam nagy baj van! Én az embert nézem a nagybetűs EMBERT! Kiről mit látok, hogy beszél, mennyire szavahihető, nekem ne nagyzoljon, ne hablatyoljon, ne gyűlölködjön,  mutassa meg ő, hogy kicsoda, hogy mit tett már le! Én nagyon sok embert tisztelek a fent említett okok miatt, mert szerencsére vannak ők sokan, csak csendben élik akár mozgalmas, akár csendes életüket. De ők hallgatnak, nem hőzöngenek, nem fojtják bele a szót másba és tiszteletben tartják mások véleményét. 

Én most kilógok a sorból, mert hőzöngők a hőzöngők ellen! Mert engedtessék már meg nekem, hogy úgy és akkor emlékezhessek meg azokról az ártatlanokról, amikor életüket vesztették bárhol a világban! Ha úgy alakul, akkor most az akkori szeptember 11 áldozatairól! Engedtessék meg nekem, hogy megemlékezzek az akkori áldozatokról akik a tornyokban rekedtek és a sok emberről, akik értük mentek, őket menteni. Önzetlenek voltak? Azt hiszem igen, mert bár az volt a dolguk, hogy mentsenek, de bármelyikük mondhatta volna, hogy nem, de nem mondták! Mentek, és ott vesztek! Hátrahagyva a magányt, a keserűséget,  a könnyeket, amelyeket már soha senki nem törölheti le. A hozzátartozókba beleégett az a nap, és azt hiszem, hogy sokunkba. 

Hogy ki tette és miért? Mondhatom, hogy nem érdekel semmiféle konspiráció? Engem nem ők érdekelnek hanem az ártatlanok, az áldozatok! Nem gyűlölködni akarok, hanem arra szeretném minden energiámat fordítani,  hogy hasonló események ne történjenek a világban, sehol! Hogy mit tehetek ezért, hiszen csak egy anya vagyok?  Jóságra nevelem gyermekeimet! Isten nem véletlenül adta őket nekünk! Ők ajándékok a számunkra és mint ajándékkal szépen kell bánni, a jóra nevelni, az ÉLETre, az igaz, gyűlölködésmentes életre!

Isten áldjon meg mindannyiunkat és adjon békét a szivekbe!

Ja, ha valaki magára ismer, akár részben is, az nem a véletlen műve, de ne higgye bárki, hogy csak róla írtam, sajnos!!!