Címkék

, , , , , , , ,

Igazából szó szerint! Idén már három gyereknek volt vizsgaidőszaka, és igen komolyan vették. Volt itt sírás  mosolygás, hiszti, szomorú beletörődés, álmatlanság, ideg, de vége, vége, vége.

A fiuknak gyakorlatilag már egy hete vége a sulinak. Elvileg csak e hét pénteken kapnak bizonyítványt és ezzel lezárják az elmúlt tanévet. Mivel a szóbeli érettségik idején a felsősök másfél héttel kevesebbet járnak, így ők már múlt hét szerda óta itthon dőzsölnek. Jót mosolyogtam, mert hát megszokásból pár hete mondtam a fiuknak, hogy akkor majd csak Barnussal bóklászunk ki a reggeli buszhoz, mire ő sértődötten felelősségre vont:-  De Anyuci, már én is felsős vagyok!
Ja, tényleg! És ahogy ránézek, bocs, felnézek az én csöppemre, akár akarom, akár nem, ez a gyerek is a fejemre nőtt. Jelentem, én vagyok a legkisebb a családban! 🙂

A lányok is végre befejezték a vizsgákat. Katinkának, mivel előbb is kezdődött, hamarabb is lett vége. Esztikém siránkozott is, hogy nem igazság, már senki nem tanul, csak ő. Aztán sikerrel vette az utolsó akadályt ő is, azóta szabad mint a madár. 🙂

Nekem meg át kell szervezni a napjaimat nyári időszámítás szerint. Ilyenkor napjában kétszer főzök, máskor takarítok  mosok, vasalok. A nap legnyugisabb része a délelőtt. Mindenki alszik! 

A fiuk hajlamosak rá, hogy szépen elcsússzon a napjuk, tovább vannak fenn éjszaka és persze aludni azért kell, így délig durmolnak. Nehéz visszarángatni őket a rendes kerékvágásba, meg nem is nagyon akarom még most. Élvezik a szabadságot! 

Hát ennyi! Majd jövök és írok ha történik valami fontos dolog, mert lesznek kirándulások erre is, meg arra is. Nyaralás nem lesz most sem, de nem baj. A gyerekek mennek Mamához, mi is megyünk majd utánuk, két év után újra el tudunk menni Magyarországra a szülőkhöz. Majd! Később, az még soká lesz! 

Mindenkinek nagyon szép nyarat, pihenést, kikapcsolódást kívánok! 🙂 🙂 🙂

(Mivel most lesz rá idő, úgy gondoltam, hogy genetikázunk a nyáron. Sokan írtak nekem, hogy laikusként nagyon érdeklődnek a genetikai betegségek után, és persze a cf után is. Ezekkel majd jövök!)