Címkék

, , , , , ,

Fogalmam sincs, hogy hol olvastam pár éve, hogy van egy virág, amit a csiga nem szeret. Lefényképeztem nektek, mert sajnos nem jut eszembe a neve, de azt tudom, hogy van fehérbe, rózsaszínbe és pirosba, sőt olyat is láttam, aminek zöld volt a levele nem olyan bordós mint ez itt:

csiga ellen

 

Azért nem mutattam meg szegényeket a többi szép virággal együtt, mert ezt meg elverte pár hete a jég. A nagy húsos leveleken láthatjátok a már beszáradt sérüléseket, amitől szegényke tényleg viharvertnek tűnik.  Viszont a virágja gyönyörű.  Tavaly is volt pár tő a kertecskémben és tényleg nem bántották a csigák és késő őszig virágzott. Ha valakinek kedve támad most venni ilyen virágot, akkor bátran megteheti, még sok ideje van bokrosodni, virágot bontani. Valaki megírja, hogy mi a neve? Szégyen és gyalázat, de nem jut eszembe! 😦

 

kéknefelejcs

 

És ami érdekes, hogy a kék nefelejcsemet sem bántották. Csak azért mutatom meg, hogy nagyon szép volt, hosszú szárú, több hétig virágzott és egyetlen harapás nyom sincs rajta! Lassan már ki kellene szednem, de amíg lesz rajta egyetlen kicsi virág, addig nem vagyok hajlandó levágni. Nagyon szeretem ezt a pici kék virágot, ami csöndben húzódik meg a kertekben, nekem mégis a legszebbnek látszik.

 

 

 

 

 

muskátli

 

Ezek a muskátlik pedig a büdöskékkel együtt kerültek a földbe, kb. 15 cm-el arrébb. Mégis megmenekültek, sehol egy lyuk, sehol egy tépés, sehol egy harapás. Nem tudom, annyira finom volt szegény büdöske, hogy ott leragadtak?

Talán tudtam segíteni!  Ja, és tapasztalatom szerint ezt a bogyót, vagy granulátumot vagy mit időnként újra ki kell szórni, főleg ha eső esett.

Na, akkor remélem tudtam segíteni  hogy szépek legyenek azok a virágoskertek, a csigák meg legyenek messze űzve!