Címkék

, , , , ,

Nincs nagy kertecském ahová virágot ültethetek, csinálhatnék, de nincs kedvem felverni a kő kemény földet, ápolgatni, tisztogatni,  évekig foglalkozni vele, hogy aztán itt hagyjam ezt is. Azért csináltam én, majd megmutatom, a virágokat meg láthattátok már múlt héten. De van két nagyobb 1 x 1 méteres virágtartó, azt gondoltam még, hogy jól megtömöm mindenféle színes virággal. Idővel szépen vettem bele virágokat. Ez itt például egy büdöske, volt:

csigamü1

 

Nagyon szép volt már akkor amikor megvettem, tele virággal és bimbóval. Pár nap alatt ezt csinálták azok a büdös meztelencsigák velük!

Először tettem ki pici üvegeket. Megvettem a világ legolcsóbb sörét és feltöltöttem, mert hogy a csigák állítólag imádják a sört és majd jól belemásznak és nem falják tovább a virágokat. Bele is mászott pár darab, de a maradék hadsereg tovább ropogtatta a zsenge hajtásokat. Próbáltam én kávézaccal körbeszórni a virágokat, meg mindenféle dolgokat kipróbáltam, amit csak olvastam. De most már ezek után kénytelenek voltunk bevetni a nagyágyút.  Ezeket a granulátumokat Gyuszi szórta ki pár napja. Igazából nem tudom, hogy mit csinálnak a csigákkal. Én nem akarnám, hogy elpusztuljanak, de ez már túlzás, amit itt műveltek pár nap alatt. 

Hétvégén ki akartam szedni a csonkokat, de pár nap alatt elkezdtek hajtani és nem volt szívem kitépni a földből:

csigamü2

 

Hátha pár nap alatt fejlődnek annyit, hogy újra virágba boruljanak. Ha nem, akkor veszek új palántákat. Csiga nincs, láthatólag. 

Aztán ha már összességében mutogatható lesz a virágoskert, akkor megmutatom, most sajnos nincs olyan állapotban! 😦 De lesz! 🙂 Csigák el, virágok meg ide! 🙂