Címkék

, , , , , ,

Hát ez lett belőle:

csalódás

 

Szégyen, de elmondhatom, hogy kipróbáltam, rajtam nem múlt  Nekem itt nem jött be. Remélem mások ügyesebbek, vagy jobb helyre tudják tenni. Vagy még az lehet, hogy nagyobb, talán 2 l-es üvegbe kell megpróbálni, ezek itt 1 l-ek voltak. Egy ideig nőttek benne a növénykék, majd csak vegetáltak. Azért gondolom, hogy talán egy nagyobb üvegben, több földben jobban fejlődtek volna, mert némelyikben szinte csak gyökérzet volt, teljesen felélték a földet. 

A zöld fűszeres így átkerült ide:

zöldfüszeres

 

Igen, ebben az eprek voltak eddig, de azok sem érezték jól magukat. Szerintem azoknak meg ez volt kicsi hely. Hiába írták  hogy jó ez meg elég ez, szerintem nem. Szépen átültettem a zöld fűszereket ebbe, a teraszajtó mellé tettem, hogy kézügyben legyen a főzéskor. 

Na és hol van akkor az eper? Ó, ilyenkor már nagyon sok eprünk szokott lenni, szinte nem is kellett vennem már évek óta. Nagyon hiányzott a szüretelés, a finom eper íze  Ráadásul idén nem hozták be az olcsóbb spanyol epret, így csak belga epret lehet kapni. Ami viszont bazi drága, 4-5 euro körül van egy fél kiló. Így aztán alig ettünk epret, ha talán kétszer tudtam venni.

Timitől kaptam zsákokat, hogy tudjak ültetni paprikát, paradicsomot, meg mindenféle finomságokat. A zsákokra rá is volt írva  hogy melyiket mihez ajánlják. Sajnos az elmúlt hónap betegeskedései miatt idén kimarad ez a kertészkedés. Viszont eszembe jutott a legnagyobb zsák, amit répának, káposztának ajánlottak. Mi lenne, ha inkább epret ültetnék bele? Gyuszi mondta, hogy próbáljuk meg. Vágott még rá két lyukat, hogy több palánta férjen bele és hétvégén meg is csináltam:

eper eper1

 

Az a virág már hetek óta így vegetál a tövön, de remélem most kinyújtózkodik és szépen megérik rajta a gyümölcs. Mert ugye ez egész évben termő, így minden reményünk meg van arra, hogy idén legelésszünk róla pár szem epret. Vagy sokat! 🙂