Címkék

, , , , , ,

Nem szeretném, ha a tegnapi két írásom után az jönne le, hogy itt milyen rossz az orvosi ellátás. Remélem akik olvasták soraimat azok még emlékeznek arra, hogy hányszor írtam a Hoeilaart-i rendelőről, mennyire vigyáznak a gyerekeinkre, hogy névről ismerik már mindet, hogy mikor influenzásak lettek akkor ők hívtak fel minket, hogy hogy vannak a fiuk, stb. stb. Arra is emlékezzetek, mikor írtam jó pár hete, hogy összefogtak a szakemberek a családunkkal Barnus érdekében. Odafigyelnek és segítenek ahol tudnak! És ezért rendkívül hálás vagyok!

A tegnapi bejegyzésem nem általánosított és nem azért írtam  hogy bárkit is megbántsak vele. Tudom sok magyar és magyar származású él itt, dolgozik itt az egészségügyben. DE!!! Amit tegnap leírtam  annak minden szava igaz. Nem, nem hallomásból meg másodkézből hallottam, hanem velünk történt meg minden pillanata. Volt aki kérte, miért nem írom le a kórház nevét. Minek? Ott se viselkedik így minden ember! Oda járunk rendelésre mindkét gyerekkel 6 hetente. Én továbbra is megbízom bennük, az orvosokkal elégedett vagyok, az ellátással elégedett vagyok. Más, nagyon más mint Magyarországon, de nem feltétlenül azért, mert jobb. De igen, jobb is, itt viszont másra helyezik a hangsúlyt  más a lényeg. Nekem is meg kellett szokni. Úgy látszik azt is, hogy vadidegenek taszigathatják az embert, ha éppen úgy alakul. Már ha engedi! 

És nem, nem kérek senkitől elnézést az írásokért, de nem is általánosítottam.  Akkor nem hőbörgött senki, mikor dicsértem az orvosokat, azt leirhattam? Ha meg kritizálok azt nem? De igen, le fogom írni ezután is, azt viszont ígérhetem,  hogy mások által átélt dolgokról továbbra sem írok, csak a saját tapasztalatainkról. És reménykedem, hogy kevés morgós bejegyzést kell írnom ezzel kapcsolatban!

A tegnapi napról annyit, hogy megbeszéltük, hogy 3-kor jönnek a következő infúziót bekötni. Erre megjelentek 2.01-kor. Katinka elment egy kicsit sétálni a barátnőjével, már úton voltak hazafelé, de várni kellett volna kb. 10 percet.  Azt a fintorgást! El sem hiszitek! Ugye ezt a készüléket azért kapta meg, hogy ne legyen ágyhoz kötve. Én örültem, hogy el tudott menni egy kicsit, jól volt, megtehette, kicsit ki tudott kapcsolni. Én nem is tudom, nem ugyanazt az órát nézzük? Hol órákkal később jönnek, hol egy órával hamarabb? 

Aztán jött a tapasztalat már Katinkánál. Telefonáltak a kórházból tegnap délután, hogy ma 3-kor szállítja a gyors-szolgálat a maradék infúziót  Erre Katinka visszakérdezett, hogy a 3 óra az mit jelent? 2 órát vagy fél 5-öt? A vonal végén csönd, majd mondja, hogy talán fél hármat. Hát nekem erre már csak kínos vigyor jelent meg az arcomon. Ha tudja, hogy fél háromkor szállítja ki, akkor miért mond hármat? És ha nincs akkor itthon senki? Akkor visszaviszi a gyógyszert és elkönyvelnek minket felelőtlennek, mert mi nem voltunk otthon? Én nem is tudom, nem szóból ért az ember? Vagy most mi van?

Olyan ez mint a belgiumi megbeszélések? Ki van írva a kezdés 10-re, de csak 10.20-kor kezdődik, mert akkorra ér oda mindenki és ez bele is van az időpontba kalkulálva?

És nem, nem látom a világot sötéten továbbra sem, de hát ezek a mostani történések! Már bocsi! 😦