Címkék

, , , , , , ,

Már hét közben jelezte az egyik meterológiai előrejelző, hogy e hét elején nagyon hideg lesz, de valahogy nem tudtam komolyan venni, mert annyira hihetetlennek tünt amit jósoltak. De aztán ahogy teltek a napok a többi előrejelző is hasonló szörnyüséget irt. Néztem én mindet, reménykedtem legalább egyik megcáfolja ez az előrejelzést, de csak nem akarták, helyette erősitették az előrejelzést.

Tegnapra már nagyon féltettem a kinti virágokat. Szépen tündököltek a napsütésben, a téli takarókat leszedtük a rózsákról, a kisfáról. Szépen meg is pattantak a rügyek, sőt némelyik már ki is nyilt, zöldelltek a kis levelecskék.

Délután ujra megnéztük az előrejelzést, majd szomoruan mondtam, hogy most mi legyen szegényekkel? Drága Gyuszikám felöltözött, csinált egy kis helyet a garázsba és oda behordta az összeset ami cserepes. 2013 03 11 068

Annyira szépek a virágok kint is a kiskertben, legalább ilyenek:

2013 03 11 069

 

A hagymásakkal nem tudok mit csinálni, a kis krókuszok már kibujva, még pár nap és kinyiltak volna, meg a nárciszok is, szinte csak arra vártak, hogy még pár óra napsütés és nyilnak. A jácint is kibujt a földből, bár ő még inkább a föld alatt van. A kinti virágokkal nem tudom mit csináljak. Illetve azt találtam ki, hogy hozok ma a Brico-ból vagy a Gamma-ból olyan nagy nejlont, amit festéshez szoktak használni. Kis karókra felállitom és ugy betakarom a kinti kertet, igy a nárciszok talán nem törnek le. Kis sátrat próbálok felhuzni föléjük és kartonnal is letakarom, biztos ami biztos.

Ja, mert miért is? Két-három éjszakára -11 és -15 fok közötti hőmérsékletet jósolnak és a nappalokon is minuszok lesznek. Aztán megenyhül, állitólag, -6 körülire, de az akkor is hideg nagyon ezeknek a kisvirágoknak!

És nekünk is! Már arra gondoltam, hogy lassan kimosom és elpakolom a téli kabátokat. Hát most nagy morgások közepette megint a téli kabátot kellett kivenni reggel a szekrényből, fuj a szél és fagy. És miközben irom ezt a bejegyzést el is kezdett esni a hó. Apró sürü szemekkel, de akkor is esik és esni is fog még a héten, több kevesebb mennyiség.

De jövő hétre már +11 fokot mondanak megint, csak ez most annyira rosszul esik igy március közepe táján.