Címkék

, , , , ,

Bár egy hete itt még havazott, aztán meg olyan sötét, felhős, hideg napok jöttek, hogy az ember elkedvetlenedett, szinte nem is akartuk elhinni, hogy lesz itt még tavasz.  Már nagyon vártuk a kellemes meleget és hogy kimehessünk végre az udvarra. Helyére kerüljenek a dolgok, hiszen az őszi költözés után már nem rendeztük be a teraszt.

Szombat délután nagy erőfeszitések után győzött a napocska és végre, végre kisütött. Igy bizony el is kellett menni gyorsan venni pár cserép virágot, mert már nagyon elegem volt a sok szürkeségből.

Ezt a kiskertet megörököltem, ősszel még elültettem bele a meglévő gumókat, krókusz, jászint, nárcisz, meg talán tulipán is van benne.  Vastagon betakartuk falevéllel, hiszen az a 10 cm föld nem védte volna meg a hidegtől a gumókat. Most kibontottam, és örömmel láttam ahogy a sok-sok kisvirág már a hajtásait dugta ki a földből. Egy ilyen kiskertet tettünk a terasz másik oldalára is, igy szimmetrikus lesz szépen, majd tele ültetem mindenféle virágzó szines virággal és szép lesz a teraszról nézve.

tavaszi képek2

A most vásárolt virágok természetesen szépen pompáznak addig, mig a most igyekvők ki nem tudnak nyilni:

tavaszi képek3 tavaszi képek4

Az évek óta velünk vándorló kisfánkon is megpattantak a rügyek:

tavaszi képek5

A terasz konyha felőli végébe került a hintaágy, ott pont jó lesz, valamennyire el tudunk bujni is igy, mert minden házból a kertünkre lehet látni. Meg persze ide remekül ki lehet majd ülni korán reggel kávézni, délután fagyizni, beszélgetni.

tavaszi képek6

Mivel a terasz másik végében van a parabola, az elé nem pakolhatunk semmit és védeni is kell, amennyire tudjuk. Mellé fog kerülni majd az epreskert meg a kisfánk, ha már elég meleg lesz minden nap.

Na és még mit vettünk? Igen, igen, egy tő ribizlit

tavaszi képek8

és egy tő málnát. Mivel meguntuk, hogy ha költözünk akkor ott kell hagynunk a termő gyümölcsöseinket, igy most megpróbáljuk a cserepes lehetőséget. Van három csatorna a teraszon, azok mellé tettük a bokrokat, ha kell, akkor oda ki lehet támasztani, ki lehet kötni. Jövő héten még egy málnát veszünk, mert ugye sok a családban a málnát kedvelő maci. 🙂

tavaszi képek7

Ezt a kis zsákocskát Timiéktől kaptam tavaly, már akkor ki is gondoltam, hogy a füszernövényeket ebben fogom tartani. Milyen jó is volt, mert költözéskor csak megfogták a fiuk és áthozták. Még nincs feltöltve teljesen és a helyét is meg kell keresni, de már alakul az is, valahol az epreskert környékén.

tavaszi képek10

Igy látjátok ha lassan is, de ujra lesz mindenünk, ami nekünk fontos.  Még nagy munka vár ránk, mert a kert iszonyu állapotban van. Fünyirót csak nagyon ritkán láthatott, nagyon hiányos, gyatra, tele van mohával, gyommal. Na, majd meglátjuk mit tudunk kihozni belőle! 🙂

És tegnap este annyira enyhe volt az idő, hogy gyorsan fel is avattuk a hintaágyat Gyuszival, összebujva jólesett kint beszélgetni. 🙂 🙂 🙂