Címkék

, , , , , , , ,

Egy másik üzletet is szeretnék ajánlani az Aveve után, mert igen hasznos lehet!

AVA Alles om het te maken

Ez az AVA nevezetü üzlet. Az üzletlánc leginkább Belgium flamand területén  terjeszkedett, de a honlapon meg lehet találni a lakóhely szerinti legközelebb lévőt.

És hogy miért is érdemes ide menni? Akik ismerik a blogot, az tudja, hogy időnként recepteket is osztok meg, hol ilyen, hol olyan alátét virit a tányérok alatt. Nos, azokat a papir alátéteket is ott veszem. Még nem találtam semmit, ami ennyire higiénikus lenne, hiszen ha tiszta elteszem, ha piszkos kidobom. Mert volt már mosható, törölhető, stb. alátétünk, de egy idő után elszakadt, lekopott, eltört, szétfeslett. Több étteremben használnak ilyen eldobható papiralátéteket.  Van mindenféle szinben, stilusban, olyan is, amit ki lehet szinezni a gyerekeknek.

Na de mit is lehet még itt találni, menjünk csak végig, mert érdemes ám!

Az üzlet elején található a dekorációs részleg, mindenféle szinü és méretü ragasztható, festhető kis mütyürök, amiket ha összeválogatunk, akkor otthon csodás dolgokat, koszorukat, asztali diszeket rakhatunk össze saját izlésünknek megfelelően. Ezek a dekorfélék mindig a következő ünnephez vagy évszakhoz igazodnak. És igazán nagyon szépek! Aztán óráiási választék van mindenféle gyerekfoglalkozásokhoz, a lufitól kezdve a kézmüves festékeken át a dekorációig. Még egy méter hosszu hajót is lehet kapni habszivacsból, aztán otthon mindenki azt csinál vele amit akar. Ragasztók, papirok, tollak, meg minden más megtalálható hozzá az üzletben. Vannak fából készült mindenféle tárgyak, azokból is lehet ajándéktárgyakat késziteni. Kisebb-nagyobb abc betük, némelyik szines, de a nagyobbak festhetőek. Aztán pedig kezdődik a papir-irószerrész, ahol általánosságban lehet választani a sok-sok ceruza és toll közül, meg minden ami ezt a részt takarja. Az első rész végén pedig mindenféle papirok minőségben és mennyiségben, továbbá ami egy irodában kellhet.

A hátsó rész elején találhatók a papirteritők, óriási gurigákban is, igy egy nagy zsurra is megvásárolhatók. Természetesen a hozzá illő szalvétákkal. Majd hátul elég nagy választékban a papiralátétek, amiket én is szoktam vásárolni. Ezeket is lehet 100 és 500 db-os kiszerelésben váalsztani, én a kisebbet szoktam venni, mert igy tudok mindig másfélét hozni.

Aztán ha valaki fogadást szeretne tartani, vagy olyan alkalomra van kilátás, hogy sok-sok ember jön össze egyszerre, akkor itt mindent megtalál hozzá egy helyen. Sok müanyag tányér, forma és szinválasztékkal, a feketétől az aranyozottig. Evőeszközök a fától a müanyagig. Mindenféle kis pohárkák, kinálós tányérkák előételnek. A pezsgős pohártól a kávés pohárig minden megtalálható, különböző minőségben, kivitelben. Több féle hőtárolós poharakat is árulnak. Aztán pedig jönnek a mindenféle dobozok, amikkel akkor találkozhatunk, ha esetleg rendelünk valahonnan kész ételt. A vége felé vannak a tortaformák, ilyen-olyan diszes papirok, muffinformák.

Az üzlet legvégén vannak a csomagolóanyagok, habszivacs tömitőanyagok és kész dobozokat is lehet venni több méretben.

A pénztáraknál rendszerint a szines csomagolóanyagok, ajándéktáskák találhatóak. Rengeteg képeslap és rengeteg szinü boriték hozzá illő irópapirral. A választék óriási!

Gyönyörü meritett lapokat lehet kapni, kartonok óriási választékben.

Hát, ilyen ez az üzlet. Azért nem szeretek ide járni, mert az embernek a sok szépség láttán ingerenciája támad, hogy megvegye! Már most is összevásároltam a tavaszi koszoruhoz a hozzávalókat. 🙂 Mert természetesen az egyik üzlet itt van Overijse-ben! 🙂