Címkék

, , ,

Ez egy feljegyzés magunknak! 🙂

A tegnapi hitaágyban ringatózást ragadtam meg arra, hogy ujabb ötletemet beadjam Gyuszinak (szegény 🙂 ).

A facebookon láttam ezt a képet az otthonkommandó oldalán:

ebédlő butor átalakitása

 

Egyből meglódult az agyam! Van egy jó nagy, 8 személyes asztalunk. Szegény már 7 éves, na ugy is néz ki a négy felnövekvő gyerek mellett. Vannak rajta lyukak, kisebb nagyobb csikok, karmolások. De még mindig egy nagyon jó és massziv asztal! Viszont ronda és ez vitathatatlan! Van hozzá hasonló szinü 8 szék is, amit ugyancsak az Ikea-ban vásároltunk egyszerre.

ebédlő

Na most arra gondoltam, hogy a fenti kép alapján, mely egy felujitott ebédlőt mutat nekünk, hát mi is megcsinálhatnánk. Van hozzá hat pár kezünk, talán nem is sok festék kellene hozzá. A kép eredeti helyén ugy van fenn a kép, hogy előtte-utána, tehát látható a régi butor és a felujitott, igy aztán ugy gondolom, hogy simán meg tudnánk csinálni. És mondjuk az sem egy elvetendő szempont, hogy jobban illeszkedne mondjuk egy fehér szinnel a nappali butorai közé, mert most azért nem pont igy van. Sőt!

Na most már csak azt kellene kideriteni egy famivestől, hogy az Ikea butorokat le lehet-e csak simán kenni, vagy le kell csiszolni és hogy pontosan milyen festék is kell ehhez. Meg persze kellene jó meleg is, hogy gyorsan készen legyünk, gyorsan száradjon. Ha valaki tud tanácsot adni, azt nagyon szivesen veszem! 🙂 🙂 🙂