Címkék

, , , ,

Bár az uj év szinte tavaszias napsütéssel köszöntött minket két hete, azért lassan-lassan lehült a levegő. Nem lett vészes, de napok óta fagy már nappal is, éjszaka is. Aztán esett egy kis hó, ami többnyire elolvadt, de az udvaron a füvön megmaradt, igy belepte a kismadarak mindenféle téli utánpótlását.

Mikor ideköltöztünk, akkor nagy örömmel láttam, hogy itt rengeteg a pici madár, melyek buzgón röpködnek a bokrok és fák között. Nem tudom etette-e őket valaki a környéken, etetőt nem láttunk sehol, de én már akkor elhatároztam, ha beköszönt a hideg idő, akkor bizony lesz itt mindig teletömött etető neki.

Eddig volt, hogy egy hétig sem kellett ujratölteni az etetőket, de napok óta  csak sürüsödnek az uj kliensek, igy most már másfél nap és üresek az etetők. Most, hogy éjszaka megint esett a hó, jó nagy vihar is volt nálunk, reggel fél 8 óta pedig megállás nélkül csak esik, csak esik a hó, esélyük sincs, hogy találjanak kaját. Tegnap töltöttük fel Katinkával az etetőket, vannak kint faggyus magvaskarikák, hoztam németből egy darab szalonnát, azt is felvágtuk, kiakasztgattuk, csipkodják. Most már fogy a kiaggatott félbevágott alma is. Jól megfér a kis rigó is a sok apróság között:

téli kép4

Az etetőben fent mindig áll valaki,  ő szórja a magokat szerteszét:

téli kép2

A többiek pedig odalent lelkesen kapkodják a finom szotyit:

téli kép5

Az előbb 15 kismadarat számoltam össze a földön, plussz fent az ételosztó! 🙂

Sajnos nem nagyon ismerem a madarakat, de azt gondolom, hogy vörösbegyek és cinegék, meg egy-egy rigó jár hozzánk, meg olyasmi madárka mint a rigó csak kisebb egy kicsit és az egész madár szürke, még a csőre is. Nagyon kis helyesek!

téli kép6téli kép7téli kép1

Most már kint is repkednek madarak és bent is repkednek madarak! 🙂

És ezeket, meg még nagyon szép képeket Esztikém készitette a csodamasinájával. Sajnos az enyém nem alkalmas ilyen képek készitésére. Ha vége lesz a vizsgaidőszaknak, akkor biztos megoszt majd pár képet a képesblogjában, mert tényleg gyönyörüek!