Címkék

, , , , , , , ,

Bizony itt a doktorbácsi mindig 1 hónappal előbb küldi a levelet, mielőtt letelne a kutyik oltása, hogy figyelem, figyelem, hamarosan szuri következik.

Ebben a hónapban Taszikát vittük és bizony összegyült pár komoly kérdésem is vele kapcsolatban. 29-én lesz 11  éves a drágám! 🙂 Édes kicsi kutyikám! 🙂

Olyan érzésünk volt többször is, hogy nem lát és nem hall rendesen. Többször is láttuk, hogy remegett, főleg ha nagyon izgult, vagy ahogy mi szoktuk mondani boldogoskodott (persze Gyuszi szerint nincs is ilyen szó, de mi megalkottuk, mert több állatkánk is szokta gyakorolni 🙂 ) közöttünk.

Szépen elmentünk tegnap este, doki bácsi már ismeri, nem is nekünk köszönt, hanem Taszinak, amiért én olyan hálás voltam neki! 🙂 Nagyon szereti az állatokat! 🙂 Taszi kérdezte, hogy akkor megyünk ugye? De mondtuk, hogy várni kell bizony. Meglett a szuri, idén csak egyet kapott, de jövőre kettő lesz esedékes. Aztán már indult volna, de mi mondtuk, hogy nem-nem.

Mivel ő az első kutyikánk, igy alaposan kikérdeztük a doki bácsit. Ő alaposan megvizsgálta, megmatatta, megnyomkodta, meghallgatta, majd elmondta, hogy a füle szép, de elképzelhető, hogy nem ugy hall mint eddig, ez sajnos a korral jár. A szemén amit látunk az igen, az is a korral jár. Nappal és napsütésben tökéletesen lát még, de este, szürkületben már nem. De ne aggódjunk, ha teljesen el is vesziti majd egyszer a látását akkor sem lesz vele baj, nagyszerüen tudnak tájékozódni, de ez még a jövő. Felirt egy vitaminkészitményt amit ha a kajájába adagolunk, akkor ezek az elváltozások nem fordulnak vissza, de ebben az állapotban megőrzi az érzékszerveit tovább.

Az izületei rendben, tapogatásra, nyomkodásra nem jelezte, hogy fájna neki valami. Mivel már nem mai gyerek, ezért ha izgul, akkor lehet nem tudja ugy kontrollálni már magát, ezért előfordulhat, hogy remeg, de ez teljesen normális dolog, nem betegség miatt történik ez.

Na és az az órási szive? 🙂 Az megy mint egy gép! Mint egy nagyon jó gép! 🙂 Általánosságban nagyon jól van, jó kondicióban éldegéli életét nálunk, jól vigyázunk rá. Sokszor attól félek, hogy mi lesz ha … , hiszen már nem mai gyerek és nincs tapasztalatunk. De megnyugtatott, még csak ne is gondoljak rossz dolgokra. Átlagban 14-16 évig is elélnek ezek a kutyik és ő annyira jól van, hogy minden esélye meg van erre. Arról nem is beszélve, hogy külső szemlélő nem is gondolná, hogy 11 éves! 🙂 Hát igen, az én kutyim! Ja, bocs, Gyuszié! 🙂 Szóval közös, ő mindenkié és mindenki a gazdája! 🙂

És ami a legcukibb volt, hogy a vizsgálat végén szépen lecsücsült és megvárta, hogy mindent megbeszéljünk, majd odaballagott a dokihoz és hozzányomta a fejét a lábához. Nála ez a köszönöm! Olyan kedves gesztus volt, kapott is érte fülvakargatást és nevetést.

Készitettem róla pár képet, éppen összegyüjtötte az összes labdát a házból, ezek a gyengéi:

taszika orvosnál1

Édesem, annyira tudja, hogy fényképezem, még rá is játszik! 🙂 🙂 🙂 És csak én látom, hogy ott az a jól megfontolt mosoly? Mint aki minden tud! Mindent megtapasztalt már!

taszika orvosnál2

Nagyon kell vigyázni a labdákra még álmában is, mert jön Sam és szétrobbantja és ellopkodja az egészet:

taszika orvosnál3