Címkék

, , , , ,

Többen kérték, itt is málnabálna, a dinnye receptjét, ami ugye egy desszert! 🙂

El szeretném mondani, hogy az enyémben azért vannak fehér foltok, mert itt Belgiumban nem lehet kapni darált kekszet. Gyuszi ledarálta a robotgépen, de maradtak benne nagyobb darabok, azok látszanak. Ami kár, mert igy nem látszanak benne a sötét darabkák, amik viszont a dinnye magját szimbolizálták volna. Tehát egy a lényeg, aki szebbet szeretne, az valahogy egyenletesen apróra próbálja meg a kekszet lereszelni, Mo-on ez meg ugye nem gond, ott lehet kapni darált kekszet. És igen, ételfesték van benne, de nálunk évente kb. 1-2 alkalommal van olyan étel amiben ételfesték van, általában jeles napokon, igy azt gondolom, hogy bőven belefér.

Na és akkor a receptet a NoSalty oldalán található meg, ahol sok közül én ezt választottam:

50 dkg  darált keksz
25 dkg Rama
kevés rum (én beletettem egy egész rumaromát)
15 dkg porcukor
1 ek. baracklekvár
piros és zöld ételszinező
tortadara

A hozzávalókat összegyurjuk jó alaposan. Én az egyharmadát piros ételfestékkel kevertem össze, a kétharmadát pedig zölddel. A piros szinübe belekevertem tortadarát, és hogy milyen jól néz ki, azt a fenti linkre kattintva jobban láthatjátok, mint az én képemen. A piros keverékből két gombócot formáltam és jó alaposan gömbölyüre nyomkodtam, majd a zöld szinüvel körbevettem és szintén jó alaposan összenyomkodtam. Becsomagoltam folpack-ba és ugy őrizgettem felvágásig.

Ennyi, nincs vele több munka mint a kókusztekerccsel, aki félti a kezét az viszont huzzon kesztyüt a kezére, mert nekem bizony még másnap is mindenféle szinben játszott a kezem. 🙂