Címkék

, , , , , ,

Azt mondják jön a hideg, jön a hó hétvégétől. Tegnap kertészkedtünk Barnussal, azt hiszem idén utóljára. És az utolsó napfényekben készitettem pár képet is.

Nagy a terasz, de szépen mutatnak a szines árvácskák (akik nem is árvák) a nagy cserépben. Remélem a hó jótékonyan betakarja majd őket és nem fagynak ki, talán tavasszal is hasonlóan vidáman bólogatnak az akkor már melegedő napsugaraknak.

 

Na és ez itt a megörökölt kertecske. Először ugy volt, hogy felszedik, a terasz fölött van, egy 1 x 1 méteres kis kertecske, tök meg padlizsán volt benne, mely terebélyessége miatt ki is ölte körülötte a gyepet, de már láttam pici füveket, remélem tavasszal ujra benövi, mert igy igen csak csunya. Ha már itt maradt, akkor lehet a terasz másik oldalára is teszek ilyet, láttam az AVEVE-be ilyet, ugy szimmetrikus lesz. Különben jó, mert van vastag alja, nem folyik el belőle a föld. De ezt még nem tudom, majd meglátom tavasszal. Most viszont már ott pihennek benne egy hónapja a tulipán, jácint, krókusz hagymácskák. Még gondoltam befedem őket falevéllel, de rá kell tennem valamit, mert elfujja igy a szél, félek, hogy kifagynak, mert csak kb.  10-15 cm magas benne a föld.

 

 

Meguntam már, hogy mindig elültetem az epret, aztán ott kell hagyni. Pont kapóra jött, hogy ugyancsak az AVEVE-ben láttam ezeket az egymásra rakható ügyes kis tartókat. Nézzétek, ebben vannak az eperpalánták és látjátok virágoznak szegények! Eper ebből nem lesz, de azért dicséretes a lelkesedésük, és szépek, kár értük!

 

Itt van teljes nagyságban az epreskert! 🙂

 

Hétvégén nagy szél volt, vasárnapra vacogtató hidegre ébredtünk. Ez segitett abban, hogy ne kelljen még hetekig takaritani a faleveleket, mind lehullott. Barnussal szépen összegereblyéztük őket. Ilyen volt a tegnap délutáni napsütésben a kék égbolt.

 

Egyenlőre a rózsákat is betakartuk falevéllel, de épp tegnap vettem észre, hogy apró piros rügyek vannak rajta, lehet nem lesz elég ez a védelem, ha nagyon hideg lesz, akkor a garázsban fognak kikötni ők is.

 

Most már a zsákban vannak, lassan vége az ősznek, itt a tél. Mindenféleképpen, naptárilag, meteorológiailag, hidegileg. Jön a hó!