Címkék

, ,

Ez most egy szokatlan poszt lesz tőlem, előre szólok!

Nem, nem szoktam politizálni. Dolgokról meg van a saját véleményem, ha esetleg olyanokkal vagyok ahol nyugodtan elmondhatom és meg is hallgatnak, akkor szivesen elmondom. De ez most egy egészen más helyzet!

Nagyon felzaklatott, hogy egy magyar ember a magyar parlamentben olyan dolgot piszkált elő, ami egyszer már megtörtént, és következményeként emberek milliói haltak meg.

Nem, nem vagyok zsidó, sőt tudomásom szerint még a családunkban sem fordult elő zsidó származásu ember. És cigány származásu sem vagyok, sőt nem tartozom egyetlen kisebbséghez sem. Csak ember vagyok, feleség, anya.

Kérdem én, kinek van joga ahhoz, bármilyen emberi lényt szelektáljon a származása szerint? Miért nem a tetteket vizsgáljuk, hogy ki mit tett az életében?

Vannak rossz zsidó és cigány emberek? Miért? Magyar nincs? A magyarok is irtják egymást, nem kell itt olyan messzire menni, elég ha elolvassuk a napi sajtót. És jó zsidók és cigányok vannak? Igen, vannak, én ismerek nem is egyet. Tisztelem és becsülöm őket és többet tettek családjukért, barátaikért, mint azok, akik viszont csak a csunya beszéddel, a megbélyegzéssel tudják felhivni magukra az emberek figyelmét.

Én csak egy egyszerü nő vagyok, négy gyermek anyukája. Mindig arra tanitottam a gyermekeimet, hogy mindenkit el kell fogadni, mindenkit a tettei szerint kell elismerni nem a származása, a családja miatt. Nálunk nincs itthon zsidózás, és ha hallok egy cigány emberről aki követendő példa lehet még a magyaroknak is, mindig vele példálózok, hogy látjátok, igy is lehet. És ezek az emberek sokszor többet küzdenek, harcolnak és nyelnek le az embertársaiktól, mint a nagy magyarok. Akik ugyan ugy meg vannak sértődve, ha valakit külföldön azért bántanak mert hogy magyar. Az baj! De ő Magyarországon bánthat bárkit?

Kérdezem én, ha például egy zsidó orvos kezelne egy ilyen magyar embert, mint aki megint kirobbantotta ezt a szégyent, akkor nem engedné, hogy hozzányuljon? Mi lenne, ha az életét mentené meg? Tovább megyek! Fogalmam sincs, hogy a hitük engedi-e de ha felajánlaná a szerveit egy zsidó ember ha meghal, akkor bevizsgáltatnák a családfáját, hogy jöhet-e az a sziv vagy tüdő?

Mire fogja az a kismama tanitani születendő kisbabáját, akinek válogatott buta kifejezések hagyják el a száját nagy nyilvánosság előtt? Csak mint anya kérdezem! Mert ugye az anyák fél szavakból is megértik egymást! Mert ugye féltik, szeretik a gyeremekeiket, azt szeretnék, hogy békében, egészségben nőljenek fel. És hogy ne bántsa senki a gyerekét. És minden anya ezt szeretné, a zsidó anya is!

Elkezdtem félteni ezt a jövőben világot, a gyermekeimet! Isten legyen irgalmas hozzánk, hogy nyiljon meg az emberek szive és szeme. Ne csak nézzenek, lássanak is, ne csak bambuljanak, hanem halljanak is a szivükkel, a lelkükkel. Hogy végre béke legyen már! Hogy tudjunk örülni a csöndnek és lassan mosolyra huzódhasson a szánk, megfoghassuk egymás kezét békében!

Hát hol van az EMBERSÉGÜNK???