Címkék

, , , , ,

Mint már irtam a költözés előtt Gyuszi nagy bölcsen utána érdeklődött minden szolgáltatónál, hogy milyen csomagokat ajánlanak, aztán a Belgacom-ra esett a választása. Ezt is szeretik sokan, ezt is szidják sokan, de igy van ez sokmindennel kapcsolatban, mi viszont egyet tudtunk, Mobistar-unk soha nem lesz többet.

Gyuszi ugye szépen megirta a levelet időben, költözés előtt két héttel, mert azt az infót kapta, hogy kb. 2 hét mulva szerelnek a bejelentéstől számitva. Meg is tette elektronikus módon, visszajelzett a rendszer, hogy pár nap mulva e-mailen adják meg a szerelés időpontját. Csak nem jött az a levél, hát felhivta őket, ahol közölték, hogy mivel a vonalas számunkat meg akarjuk tartani, igy csak október 22-re tudják vállalni az átkötést a szám átkérése, meg mindenféle dolgok miatt. Jó, ok!

Aztán itthon gondolkodtunk, hogy miért is ragaszkodunk mi ennyire ehhez a vonalas számhoz (bár ez az első vonalas belga számunk mióta itt lakunk), kb. a két kezemen meg tudom számolni, hogy hányan tudják, hivnak minket rajta, vagy mi hivunk valakit. Költözés után Gyuszi be is ballagott a legközelebbi Belgacom boltba, hogy jól van, nem kell a telefonszám, ugy számoltuk, még igy is hamarabb lesz a bekötés, mint 22-e.  Erre ügyintézőnk elkezdett hebegni, meg habogni, hogy hát azzal megy el a sok idő, hogy ki kell kérnie egy vállalkozónak a ház alaprajzát az önkormányzattól, meg mindenféle rajzokról, tervekről beszélt. Mondta Gyuszi, hogy jól van, de nem kell a régi szám.  Mondták, hogy rendben, készitenek egy másik jelentkezést. Erre kiadta az uj dátumot a rendszer, október 26. Ügyintézőnk elkezdett szabadkozni, és persze Gyuszi is tudta, hogy nem ő tehet erről az egészről. Még gyorsan pontositották az adatokat, amikor is Kedvesem a plafonra ugrott! Ugye elektronikusan a megrendeléskor be kellett irni a bekötési cimet. Erre a régi Hoeilaart-i cimünk volt a rendszerben. Hát ez remek! Kérte az ügyintézőt ugyan nézze már meg a levelet, amiben pontosan leirta a bekötés helyét. Természetesen nem nálunk volt a hiba! Megint szabadkozás, sürü elnézéstkérés. Gyuszi ott hagyta, majd hazajött és elmesélte, hogy a mentőakció eredménye az lett, hogy még később lesz telefonunk, internetünk.

Nagyon remélem, hogy csak az elején vannak ezek a problémák, és annál jobb lesz utána minden! És remélem e miatt a kivánságom miatt nem néznek most többen is naivnak itt Belgiumban! 🙂