Címkék

, , , , , , ,

Uj ház mellé uj tulaj is jár és ilyenkor mindig reménykedünk, hogy na majd ez rendesebb lesz, gyorsabban megcsinálja a felmerülő problémákat a házban, mivel az ő dolga, stb. stb.

Az első tulajunkkal az volt a gond, hogy ő bevallotta, semmihez nem ért, minden munkához mesterembert kellett hivnia. Aki itt él az tudja, de másoknak elárulom, itt a megállapodás semmit nem ér. Ha megnézték, meg is igérte a vállalkozó, hogy igen jön és megcsinálja, akkor nagy rá sajnos az esély, hogy a probléma közelébe sem tolja az orrát az igért időpontban, és bizony erről nem is tájékoztat senkit. Nagyon fura ez, de igy van akkor is, a 7 év tapasztalata ezt mondatja velem. Persze találkoztunk már becsületes és időre megérkező vállalkozóval is, de ritka mint a fehér holló. Tehát az első háznál ezért csuszott minden akár heteket, hónapokat.

Az előző lakásunknál is nagyon reménykedtünk. Amikor aláirtuk a szerződést akkor a tulaj lelkesen helyeselt és beszélt mindenről ugy, mintha értene hozzá. Aztán idővel rá kellett jönnünk, hogy csak üres dumát nyom nekünk. Azt gondolta magáról, hogy ő egy ezermester (nagyon nem volt az szegény), sok dolgot tönkretett a lakásban vagy ugy csinálta meg, hogy én jobban megcsináltam volna. Mestert talán csak az üvegest hivta el, a többit mindig munkaidőben, vagy ebédidőben jöttek a haverok javitgatni, foltozgatni, csinálgatni. Na, olyan is volt az a munka! Arról nem is beszélve, hogy mindenért hónapokat kellett könyörögni, pedig igen nagy dolgokról volt szó időnként, jelesül példul a kazán télen nem nagyon akart müködni. Sőt, többnyire nem müködött mint müködött. De emberünket ez nem nagyon zavarta. Hagyjuk is, inkább felejtsük el a sok bosszuságot.

Aztán jöttünk, itt ez az uj lakás. Előttünk hat évig lakták (a hogyanról majd még irok egyszer, mert érdemes lesz!), szerencsére a szerződés aláirasakor az ingatlanos figyelmeztette őket, hogy 6 évente ki kell festetni a házat és különben is koszos. Mondták ők, hogy nem tudják milyen állapotok vannak, mert ők bizony 6 éve nem voltak ott. Azóta ezt már megbánták ezerszer!

Egy a lényeg, kifestettek, a szobákban egy-egy fal szines, amilyenre mi szerettük volna. Aztán persze az expert figyelmeztette őket pár dologra meg a beköltözés után jeleztünk még pár problémát, amit meg kellett volna oldani. Például nem volt jó a mosogatógép, a mosogató csap orrán-száján folyt a viz, a konyhában a szilikon szegély lemoshatatlanul trutyis volt, a zuhany csapján nem lehetett állitani a hőmérsékletet, ha nem tusolt az ember elég gyorsan akkor bizony a forró vizzel a szőrtelenités is sikerült, nem müködik tökéletesen a szivattyu, eltörött a kinti lámpa (ami különben kb. 4-5 méter magasságban van). A kerttel soha nem foglalkoztak az előző lakók, komolyan mondom szégyen ahogy kinézett a kert. Mindent ellepett a borostyán, még a házba is bement, a fészer mögé dobálták a zöldhulladékot, igy ott szép kis bogárhad élt a büzről nem is beszélve. Elől a sövénytől alig lehetett eljárni, vékony járdán mászkáltunk, és még voltak kisebb nagyobb, inkább nagyobb gondok.

Jeleztünk és vártunk, hogy na most mi lesz? Mikorra fogjuk kihajtani ezt a rengeteg dolgot a tulajból? És és és? Mindent visszaszivok! Két és fél hete lakunk itt. Kaptunk uj mosogatógépet, a szilikon és a csap ki lett cserélve a konyhában, a zuhanyt is lehet már állitani az uj csap segitségével. Tegnap volt itt a kertész, sötétedésig dolgozott, de rendbe tette a kertet, kivágta az elburjánzott tujákat (szegényeket azért sajnáltam nagyon), helyüket füvel beültette, levágta a sövényt formára, a kerités formája is látszik már és elől a feljárót nagyon szépen megcsinálta. Kiderült, hogy széles feljárónk van, az ajtó előtt még egy minta is van a járdában. A sövényt levágta, szép formás lett, hoztak kavicsot és feltöltötték a ház előtt a lestrapált részt. A garázs feljárója is jóval nagyobb lett, miután levágták a  ránőtt borostyánhegyet. Van egy külön hely kialakitva ahová a parkoló autókkal be lehet állni (majd lefényképezem később), eddig Zafi ott ált a közepén és tele is volt vele. Most kiderült, hogy akár két autó is elférhet ott. Igazából már csak a szivattyut kell megnézetniük, de a tulaj szerint jövő héten az is meg lesz, a kinti lámpához meg valahonnan kell szereznie egy bazi nagy létrát. A kertész csak tavasszal tudja folytatni a munkát, mert a ház egyik oldala füves volt és ujra füvel szeretnék beültetni, de most ellepte a borostyán azt a nagy területet is és még a házra is felmászott. Ez nagy munka lenne, és idén már nem tudja bevállalni, de már igy is nagy dolgokat csinált meg. Folyt. köv. tavasszal.

De megcsinálták és megcsináltatták! Értitek? Nem csak igérgettek füt meg fát, meg dumáltak mint aki fel van huzva, hanem tették a dolgukat, hiszen ez az ő feladatuk. Különben az ő helyükben én is igy tettem volna, hiszen hamar tul vannak rajta és akkor utána nem kell ezzel foglalkozniuk. Egyrészt remélem, hogy nem lesznek gondok a házzal, másrészt remélem, ha mégis, akkor később is ilyen hamar fogják kijavitani, kijavittatni a hibákat. Reménykedni szabad, nem? 🙂 🙂 🙂